Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета викладання дисципліни «Безпека життєдіяльності та основи
охорони праці» полягає у набутті студентом компетенції, знань, умінь і навичок для здійснення професійної діяльності за спеціальністю з урахуванням ризику ...
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Конспект лекцій з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
До конспекту лекцій включені наступні теми: «Вступ. Характеристика джерел водопостачання», ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Предметом вивчення дисципліни "Процеси та апарати харчових виробництв" є основи процесів, що відбуваються в машинах і апаратах та в продуктах, що обробляються під час виконання технологічних процесів.
Мета навчальної ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління цивільним захистом на об’єкті та охороною праці з урахуванням ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета виконання курсової роботи: чітко уявити об’єкт проектування, його технологічне призначення і процеси, що відбуваються в ньому; опанувати методику розрахунку даного об’єкта, правильно вибрати необхідні початкові параметри ...
Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Підприємства з виробництва харчових продуктів користуються водою переважно із централізованих систем водопостачання або із власних артезіанських та інших свердловин. У першому випадку, вода вже доведена до стандартів питної ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Зосередження уваги на сучасних проблемах харчування є актуальною проблемою, оскільки є гарантією забезпечення та зміцнення здоров’я, профілактики захворювань, зниження інфекційних захворювань серед населення. В Україні цим ...
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Метою вивчення дисципліни «Охорона навколишнього середовища» є формування у здобувачів вищої освіти (ЗВО) зі спеціальності «Харчові технології» прагнення до збереження навколишнього середовища; системи знань про основні ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють матеріал, що розглядається на лекційних та лабораторних заняттях. До них належать: «Розвиток науки про харчування», «Фізіологічне значення вітамінів», «Оцінка ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.; Моторко, О. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Розроблено рецептуру бісквітного напівфабрикату з використанням яблучного пюре та вівсяного борошна. Встановлено, що добавка 5 % та 10 % вівсяного борошна і 10 % яблучного пюре сприяє поліпшенню споживчих характеристик ...
Ющенко, Н. Ф.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мета статті - аналіз причин виникнення професійних захворювань окреслює коло таких проблемних питань, як використання недосконалих технологій, машин та механізмів, відсутність, неефективність, несправність засобів ...
Руса, І. С.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Проаналізувавши статтю, можна зробити висновок, що використання цикорію, зніту вузьколистого та м’яти перцевої в технології хлібобулочних виробів є актуальною науково - практичною задачею.
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Дані методичні розробки направлені на формування у студентів здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного характеру й приймати продуктивні рішення у сфері охорони праці та цивільного захисту, з ...
Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни “Експертиза харчових продуктів” є вивчення комплексу спеціальних досліджень, необхідних для визначення якості і безпеки харчових продуктів.
Ющенко, Н. Ф.; Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Аналізуючи результати дослідження можна припустити, що перевищення ГДК важких металів в харчоконцентратах заварного крему на нашу думку пов’язане з надлишком важких металів у сировині – сухому молоці. Аналіз вмісту важких ...
Зінюк, М. О.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Дослідивши статтю, було встановлено доцільність використання добавки з суміші трьох видів безглютенового борошна рисового, гречаного та кукурудзяного для покращення вітамінно-мінерального складу продукції та якісних ...
Гуменюк, О. Л.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧДТУ, 2009)
Мета практикуму – допомогти студентам у підготовці до аудиторних занять, а також полегшити виконання практичних завдань, пов’язаних з розрахунками з охорони праці.