Короткий опис(реферат):
У статті проаналізовано поняття «ризик» та визначено сутність ризику на ринку органічної продукції, який запропоновано розглядати як ймовірність настання непередбачених обставин зовнішнього або внутрішнього характеру, які можуть виникнути на всіх етапах життєвого циклу продукції, а саме виробництво, переробка, зберігання, транспортування, реалізація і пов’язані з можливістю заподіяння шкоди та збитку суб’єктам ринку органічної продукції. Ідентифіковано та класифіковано ризики, з якими можуть зіткнутись суб’єкти ринку органічної продукції. Запропоновано методи управління окресленими ризиками.
Суть розробки, основні результати:
Штирхун, Х. І. Науково-концептуальні засади класифікації ризиків та управління ними на ринку органічної продукції в Україні / Х. І. Штирхун // Проблеми і перспективи економіки та управління - 2018. № 3 (15). С. 71-82.