Короткий опис(реферат):
У статті узагальнено підходи до ефективності корпоративного менеджменту підприємств харчової промисловості. У процесі дослідження особливостей корпоративного управління підприємств харчової промисловості визначено, що розвиток корпоративних відносин в Україні значною мірою гальмується також на мікрорівні як наслідок надмірної концентрації мажоритарного капіталу, відсутньої або неефективної дивідендної політики, нехтування принципами корпоративного управління. Проблемними питаннями, що потребують поглибленого дослідження та вирішення, є: формування ефективних систем стратегічного і поточного регулювання корпоративних відносин, подолання внутрішніх управлінських конфліктів, створення ефективних механізмів прийняття рішень та розвиток корпоративної культури.
Суть розробки, основні результати:
Салюк – Кравченко, О. О. Ефективність корпоративного менеджменту підприємств харчової промисловості / О. О. Салюк – Кравченко // Проблеми і перспективи економіки та управління - 2018. № 3 (15). С. 90-102.