Короткий опис(реферат):
Досліджено зразки пектину, отримані з вичавків смородини чорної гідролізно-екстрактним способом у розчині амонію оксалату з наступним осадженням спиртом . Установлено, що ступінь естерифікації пектину з вичавків смородини чорної становить (70±2)% , він належить до високо-естерифікованих пектинів типу А, які здатні утворювати стійкі драглі.
Дослідні зразки пектину використали для в иготовлення зефіру на основі аґ русового пюре. Вміст пектину в 100 г отриманого зефіру склав (1,8±0,1)% , заліза – (5,6±0,1) м г, вітаміну С – (0,05±0,01) м г, що дозволяє розглядати отриманий зефір як продукт, збагачений цінними нутрієнтами.
Суть розробки, основні результати:
Челябієва, В. М. Отримання пектину з вичавків смородини для виготовлення зефіру на основі аґрусового пюре / В. М. Челябієва, О. І. Сиза, О. М. Савченко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. пр. / [редкол. : О. І. Черевко (відпов. ред.) та ін.]. - Харків : ХДУХТ, 2018. -
Вип. 1 (27). - С. 303 - 317