Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022)
Лабораторні роботи, які пропонуються, дозволяють вивчити способи отримання полісахаридів із рослинної сировини, вплив технологічних факторів на властивості полісахаридів, порівняти технологічні властивості полісахаридів, ...
Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою курсу є формування сучасного наукового світогляду в області безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини, формування необхідних в майбутній практичній діяльності спеціаліста умінь та навичок щодо визначення ...
Ватолін, В. В.; Коваленко, О. І.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Мікроорганізми швидко виявляють забруднення як води, так і ґрунту. Існують мікроорганізми, особливо чутливі до деяких речовин, інші беруть участь в розпаді забруднювачів, тому мікроорганізми широко застосовуються як ...
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Під час виконання лабораторних робот студентам пропонується визначити показники харчової продукції, які не вимагаються нормативними документами, але дозволяють оцінити харчову цінність продукції, або встановити наявність ...
Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни “Експертиза харчових продуктів” є вивчення комплексу спеціальних досліджень, необхідних для визначення якості і безпеки харчових продуктів.
Сорокіна, Д. С.; Яремчук-Новіков, М. А.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Метою дослідження: розробка технології виготовлення хмелевої закваски та приготування
пшенично- житнього хліба, дослідження його органолептичних показників.
Прус, І. О.; Челябієва В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Метою роботи є розробка печива здобного з використанням добавки вторинної
рослинної сировини – порошку з яблучних насіннєвих камер – для поліпшення його
споживних властивостей та підвищення стійкості.
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Метою викладання навчальної дисципліни «Методи аналізу сировини та продукції харчових виробництв» є вивчення теоретичних основ аналізу сировини та готової продукції, експрес-методів аналізу, найбільш вживаних хімічних та ...
Челябієва, В. М.; Ольшевська, С. С.(НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Для отриманих зразків масла з додаванням куркуми та імбиру фізико-хімічні та мікробіологічні показники якості відповідають ДСТУ 4339:2005. Масло вершкове. Додавання куркуми та імбиру в рецептуру масла вершкового підвищує ...
Гуменюк, О. Л.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : ЧДТУ, 2009)
Мета практикуму – допомогти студентам у підготовці до аудиторних занять, а також полегшити виконання практичних завдань, пов’язаних з розрахунками з охорони праці.
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Виконання запропонованих у методичних вказівках лабораторних робот підготовить майбутнього фахівця до професійної діяльності, дозволить оволодіти прийомами роботи з мікробіологічним матеріалом, самостійно приймати рішення, ...
Костенко, І. А.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені лабораторні роботи з дисципліни ―Безпека життєдіяльності та основи охорони праці‖. Вони містять: короткі теоретичні відомості, практичні вказівки до виконання експериментальної частини робіт ...
Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
Аналітична хімія має велике наукове значення, саме за допомогою даних якісного та кількісного аналізу були сформульовані основні стехіометричні закони хімії, встановлені атомні маси елементів, хімічні формули речовин та ...
Костенко, І. А.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020)
В методичних вказівках наведені лабораторні роботи щодо різноманітних практичних аспектів протикорозійного захисту машин, механізмів та металоконструкцій. Приводяться завдання до розрахунково-графічної роботи з дисципліни ...