Короткий опис(реферат):
Згідно з даними проведених досліджень, можна стверджувати, що використання олії із плодів шипшини в технології житньо-пшеничних сортів хліба для покращення його якості, є доцільним. Нами пропонується використовувати дану добавку в кількості 5%, так як саме за цього дозування вироби набувають найкращих фізико-хімічних та органолептичних показників якості.
Суть розробки, основні результати:
Шарапа, Л. В. Щодо доцільності використання олії з плодів шипшини для покращення якості житньо-пшеничного хліба / Л. В. Шарапа, Н. В. Лапицька, О. І. Сиза, С. Г. Олійник // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : матеріали тез доп. Всеукр. наук.- практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 10 -11 квітня 2019 р.). - Чернігів : ЧНТУ, 2019. – С. 286.