Короткий опис(реферат):
Консервування – це процес припинення життєдіяльності мікрофлори, яка спричиняє
псування продуктів, та гальмує біохімічні процеси, що відбуваються у них під дією ферментів.
При консервуванні продукти набувають здатності зберігатися тривалий час і не змінювати свої
властивості: харчову і біологічну цінність, смак, зовнішній вигляд. Протягом терміну
придатності до зберігання в консервах не відбувається суттєвих перетворень білків, жирів,
вуглеводів та інших складових компонентів.
Суть розробки, основні результати:
Голуб, Д. Р. Наукові принципи зберігання продуктів / Д. Р. Голуб, Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 372-375.