Короткий опис(реферат):
У роботі представлена інноваційна розробка – хліб пшеничний, фортифікований сухою овочевою сировиною –
порошком цвітної капусти (8 %), порошком броколі (6 %) та лимонної цедри. Фортифікація хліба інноваційними ком-
понентами рослинного походження є одним зі шляхів підвищення харчової цінності хліба різних сортів. Обґрунтовано
вибір фортифікаційного компонента, досліджено шляхи його додавання, визначені фізико-хімічні показники готової
продукції та напівфабрикатів. Розраховано харчову та енергетичну цінність збагачених продуктів
Суть розробки, основні результати:
Фортифікація пшеничного хліба інноваційними інгредієнтами рослинного походження / Замай Ж., Гуменюк О., Волкова Р., Хребтань О., Цибуля С. // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1(23). - . 135-144.