У статті теоретично обґрунтовано та доведено спосіб отримання безлактозних молочних продуктів шляхом одночасного внесення ферментного препарату β-галактозидази і заквасочних йогуртових культур. Розроблено модельні харчові ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Підготовка кваліфікованого бакалавра - еколога включає вивчення органічної хіміє як базової дисципліни для вивчення освітніх компонентів еколого-біологічного спрямування. В дисципліні вивчаються теоретичні основи органічної ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
З метою набуття компетентностей, передбачених освітньо-професійною програмою «Екологія» при вивченні освітньої компоненти Загальна хімія, передбачено виконання контрольної роботи. Кожний варіант контрольної роботи обовʼязково ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Методичні вказівки складено відповідно до програми курсу Загальна хімія, що читається для студентів спеціальності 101 Екологія з метою удосконалення організації лабораторно-практичного курсу та самостійної роботи студентів. ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
В освітньо-професійній програмі «Екологія» передбачено вивчення вибіркової освітньої компоненти Екобіотехнологія. В дисципліні вивчаються біотехнологічні методи охорони навколишнього середовища, специфічне використання ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Під час вивчення курсу «Органічна хімія» здобувачі вищої освіти відповідно до освітньої програми «Екологія» виконують контрольну роботу.
Мета контрольної роботи – зміцнити, поглибити та узагальнити знання, набуті під час ...
Замай, Ж. В.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Мета курсової роботи з курсу «Технологія переробки продуктів тваринництва. Модуль 1. Технологія молока та молочних продуктів»– поглиблення і закріплення теоретичних знань, отриманих в результаті вивчення спеціальних ...
Замай, Ж. В.; Сорокіна, Д. С.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Серед харчових продуктів, що мають особливе значення для підтримки здоров'я людини та її адаптації до несприятливих умов навколишнього середовища, важлива роль належить кисломолочним продуктам. Вони містять необхідні для ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Метою навчальної дисципліни «Технологія молока та молочних
продуктів» є отримання знань, що необхідні для виробничо-технологічної,
проектної і дослідницької діяльності в галузі технології молочних і
молоковмісних ...
Хребтань, О. Б.; Гуменюк, О. Л.; Замай, Ж. В.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022)
Наскрізна програма практики за спеціальністю 181 Харчові технології розроблена
згідно навчального плану та освітньо-професійної програми «Харчові технології та
інженерія».
Для забезпечення конкурентоспроможності ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Фізична та колоїдна хімія – наука, що пояснює хімічні явища і встановлює їхні закономірності на основі загальних принципів фізики та хімії. Вона охоплює питання теорії хімічних процесів і розглядає вплив фізичних параметрів ...
Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Під час вивчення курсу "Хімія в харчових технологіях. Модуль 4 «Органічна хімія" студенти денної форми навчання відповідно до освітньої програми «Харчові технології та інженерія» виконують контрольну роботу.
Мета контрольної ...
Замай, Ж. В.; Гуменюк, О. Л.; Хребтань, О. Б.; Пономаренко, С. І.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
У роботі експериментально досліджено та обґрунтовано можливість використання доступних на ринку ферментних препаратів з метою оптимізації процесу фільтрації крафтового пива. Застосування ферментних препаратів дає змогу ...
Замай, Ж. В.; Гуменюк, О. Л.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Метою лабораторного практикуму з курсу «Технологія бродильних виробництв є підготовка майбутніх фахівців до ефективної роботи в лабораторіях харчових підприємств та науково-дослідних закладів з оцінювання якості продуктів ...
Кальченко, В. В.; Пасов, Г. В.; Замай, Ж. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Виконання та захист курсового проекту – один з основних видів атестації здобувачів вищої освіти (ЗВО), метою якої є встановлення відповідності засвоєних здобувачами вищої освіти рівня та обсягу знань, умінь, інших ...
Замай, Ж. В.; Боровик, С. Г.; Костенко, І. А.; Пасов, Г. В.; Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
У роботі вирішено проблему розрахунку іонного складу води після змішування на ТОВ «Нептун» (смт Мена Чернігівської області). Для додаткової мінералізації очищеної води після другого ступеня системи очистки компанії ECOSOFT ...