Abstract:
У кваліфікаційній роботі представлена розробка проекту цеху з виробництва кисломолочної продукції потужністю 60 т переробленого молока за зміну.
Асортиментом даного виробництва є йогурт плодово-ягідний, пляшка картонна, ДСТУ 4343:2004 , 400 г, сметана жирність 15%, плівка поліетиленова, ДСТУ 4418:2005, 350г, кефір жирність 4% , пляшка пластикова, ДСТУ 4417:2005.
В проекті наведено розрахунки з технології виробництва продуктів запропонованого асортименту. Обґрунтовано вибір процесів та режимів виробництва. Описано організацію технохімічного та мікробіологічного контролю. При підборі технологічного обладнання передбачено високопродуктивні машини та апарати, що забезпечують модернізацію трудових процесів та безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та максимальне завантаження обладнання.
Наведене обладнання розміщено згідно зі встановленими нормами і забезпечує поточність технологічного процесу.
Кваліфікаційна робота містить 3 розділи: 1. Технологічна частина. 2. Екологічна частина 3. Охорона праці.
У процесі роботи виконано відповідні креслення для зображення цеху з виробництва заданого асортименту.
Description:
Посевкевич, К. Б. Проєкт цеху з виробництва кисломолочної продукції продуктивністю 60 тон переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. Б. Посевкевич ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 44 с.