IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Креативність як драйвер розвитку ресторанного бізнесу в умовах невизначеності бізнес-середовища

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Холодницька, А. В.
dc.contributor.author Костюк, І. С.
dc.date.accessioned 2022-06-07T11:45:18Z
dc.date.available 2022-06-07T11:45:18Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/25455
dc.description Холодницька, А. Креативність як драйвер розвитку ресторанного бізнесу в умовах невизначеності бізнес-середовища / А. Холодницька, І. Костюк // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2021. - № 3 (27). - С. 140-148. en_US
dc.description.abstract У статті досліджено проблеми та трансформації в ресторанному бізнесі, що сформувались на тлі карантинних обмежень в умовах пандемії COVID-19. Систематизовано результати впливу пандемії на діяльність малих та мікропідприємств ресторанного бізнесу. Окреслена важливість впровадження нових бізнес-моделей ведення ресторанного бізнесу в умовах невизначеності та постійних трансформацій, що потребує вивчення дієвих креативних бізнес-підходів, розробки стратегії та тактики антикризового менеджменту, а також усвідомлення важливості впровадження концепції циркулярної економіки. Висвітлено основні альтернативні шляхи захисту, реанімування та адаптації бізнес-процесів, що акцентуються на інтернет-технологіях, бізнес-партнерстві та надають можливість подолання викликів, уникнення ризиків та збереження клієнтів en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" en_US
dc.relation.ispartofseries Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 3 (27)
dc.subject ресторанний бізнес en_US
dc.subject пандемія en_US
dc.subject бізнес-процеси en_US
dc.subject соціальний медіамаркетинг en_US
dc.subject сервіси доставки en_US
dc.subject takeaway en_US
dc.subject онлайн-ресторан en_US
dc.subject виїзний кейтеринг en_US
dc.subject zero waste en_US
dc.subject крауд-технології en_US
dc.subject restaurant business en_US
dc.subject pandemic en_US
dc.subject business processes en_US
dc.subject social media marketing en_US
dc.subject delivery services en_US
dc.subject online restaurant en_US
dc.subject outbound catering en_US
dc.subject crowd-technologies en_US
dc.title Креативність як драйвер розвитку ресторанного бізнесу в умовах невизначеності бізнес-середовища en_US
dc.title.alternative Creativity as a driver of restaurant business development іn the conditions of uncertainty of business environment en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 Within the article, problems and transformations in restaurant business formed on the background of quarantine limitations in the conditions of the COVID-19 pandemic are studied by the authors. The relevance of the research is confirmed by the fact that the restaurant industry was one of the first to be affected by this and took the brunt of quarantine restrictions, regardless of the level of the restaurant and financial results of its activity. The dynamics of the number of catering establishments for 2018-2020 has been studied. The authors systematized the results of the pandemic impact on the activities of small and micro enterprises of restaurant business. The emphasis is placed on the fact that only bold and creative business ideas have helped many not only to preserve their business, but also to significantly expand their customer base. And, given the state of the state of hospitality business now, it is safe to say that the ideas of some owners of restaurant business have become key ones to transform the culture of food consumption. The authors paid special attention to the study of new creative business ideas, strategies and tactics of crisis management of anti-crisis management, outlined the importance of implementing the concept of circular economy, instead of traditional, linear economy. Within the article, effective ways to preserve restaurant business are described, which in turn emphasize the importance of involving Internet technologies and business partnerships in the struggle for the preservation and development of the hospitality industry. Based on the results of scientific research of domestic scientists, the goals, key points, objectives and content plan of social media marketing are systematized; new formats of customer service are studied; the importance of using the “consumer funnel” model, benefits of outbound catering, and the operation of catering establishments under “zero waste” principles is stressed. Therefore, within the article, the main alternative ways to protect, revive and adapt business processes, focusing on Internet technologies, business partnerships and which provide opportunities to overcome challenges, avoid risks and retain customers, are highlighted. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу