Короткий опис(реферат):
У статті проведено аналіз рівня забезпечення продовольчої безпеки в Україні, а також рівня розвитку підприємств аграрного сектора та харчової промисловості через динаміку їх експорту та імпорту. Визначено, що харчова промисловість України не розвивається відповідними аграрному сектору темпами та втрачає свої позиції. Продаж Україною аграрної сировини активно розвиває сектор рослинництва, але призводить до прояву феномену «ресурсного прокляття». Додаткова переробка аграрних продуктів у межах країни могла б сприяти збільшенню доданої вартості та зростанню рівня достатку в країні. Аграрний сектор та харчова промисловість при достатньому рівні співпраці спроможні забезпечити реалізацію перших трьох цілей сталого розвитку, але найбільші виклики стоять перед підприємствами харчової промисловості, що потребує від них прояву ініціативи та спроможності розвиватися в руслі глобальних тенденцій.
Суть розробки, основні результати:
Повна, С. Стратегічні напрями конкурентоспроможного розвитку аграрного сектору та харчової промисловості в контексті забезпечення сталого розвитку країни в умовах глобалізації / С. Повна, Ю. Шабардіна // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2021. - № 3 (27). - С. 123-131.