Короткий опис(реферат):
Стаття є оглядовою. У статті обґрунтовано теоретичне використання борошна із цвіркунів, яке містить
велику кількість білку в порівняні з іншою сировиною, досліджено різні види борошна із цвіркунів за органолептичними
показниками та встановлено перспективи його використання у виробництві кондитерських виробів функціонального
призначення, зокрема у виготовленні бісквітних виробів. Розглянуто основні принципи вирощування цвіркунів, які надалі використовуються як сировина для борошна. Проаналізовано властивості різних видів цвіркунів та продуктів із
них, обґрунтовано вибір борошно для подальшого використання з високими органолептичними показниками та технологічними властивостями.
Суть розробки, основні результати:
Середа, О. Новий вид функціональної сировини з підвищеним вмістом білку для бісквітних виробів / О. Середа, О. Мельник // Технічні науки та технології. - 2022. - № 2 (28). - С. 102-110.