Короткий опис(реферат):
На культурах Bacillus subtilis, Escherichia coli та Azotobacter chroococum порівняли протимікробні властивості рослин, відомих як природні бактерициди. Показано, що часник та евкаліпт мають найбільш виражену протимікробну дію серед досліджених рослин, ефірна олія евкаліпту проявляє бактерицидну дію, а сік часнику – бактеріостатичну відносно як грампозитивної культури Bacillus subtilis, так і грамнегативних – Azotobacter chroococum та Escherichia coli.
Суть розробки, основні результати:
Павленко, Н. В. Дослідження протимікробної дії харчових добавок з нативними біоцидними властивостями / Н. В. Павленко, Я. А. Мольченко, О. М. Савченко, В. М. Челябієва // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія: Технічні науки. - Чернігів : ЧНТУ, 2013. – №3 (67). – C. 260-264.