Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/10965
Назва: Облік інвестицій в асоційовані та спільні підприємства за П(С)БО 12 “фінансові інвестиції”
Автори: Онищенко, В. П.
Ключові слова: фінансова інвестиція
метод участі в капіталі
інвестор
об’єкт інвестицій
асоційоване підприємство
спільне підприємство
пов’язані особи
суттєвий вплив
Дата публікації: 2014
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Економічні науки; № 4 (76)
Короткий огляд (реферат): Досліджено облік інвестицій в асоційовані та спільні підприємства. Розглянуто критерії існування суттєвого впливу на об’єкт інвестування. Наведено визначення можливих об’єктів інвестування: асоційоване підприємство, спільне підприємство. Наведено логічну схему застосування методу участі в капіталі за П(С)БО 12. Ця логічна схема містить два блоки: коригування вартості фінансової інвестиції та коригування фінансового результату періоду за наявності операцій між інвестором та об’єктом інвестування. Розглянуті вимоги П(С)БО 12 щодо обліку таких операцій, порядок визнання доходів (витрат) майбутніх періодів у частині прибутку інвестора, що відповідає його частці в об’єкті інвестування. Наведено авторський варіант можливих бухгалтерських проведень з обліку операцій між інвестором та об’єктом інвестування (один з них авторський). Визначено проблеми обліку таких операцій та запропоновано шляхи їх вирішення.
Опис: Онищенко, В. П. Облік інвестицій в асоційовані та спільні підприємства за П(С)БО 12 “фінансові інвестиції” / В. П. Онищенко // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія: Економічні науки. – 2014. – № 4 (76). – C. 302-308.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/10965
Розташовується у зібраннях:Онищенко В. П.: наукові статті
Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія "Економічні науки". — 2014. — №4 (76)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1406.pdfстаття388,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.