Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/11104
Назва: Застосування сучасних технологій оброблення та аналізу результатів GNSS-спостережень на регіональному рівні
Автори: Терещук, О. І.
Нисторяк, І. О.
Ключові слова: референцні станції
роверні пункти
GNSS-спостереження
оброблення результатів
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології;№2(4)
Короткий огляд (реферат): Досліджено різні програмні комплекси та технології оброблення даних статичного й кінематичного позиціонування за результатами супутникових спостережень, отриманих у межах GNSS-кампанії регіонального рівня. Зауважено, що існує незначна залежність точності позиціонування статичного ровера, який перебуває в зоні покриття мережі, від міжбазової відстані до 100 км. Експериментально показано, що при одночастотному кінематичному позиціонуванні в зоні мережі з міжбазовими відстанями до 150 км, а від найближчої базової станції – 50–90 км, похибки координатного визначення становили ~1-3 см у плані і ~3-5 см по висоті. За межами зони покриття цієї мережі похибки позиціонування становили ~4-6 см і ~8-10 см відповідно. За результатами опрацювання одночастотних і двочастотних координатних розв’язків, отриманих на пунктах Державної геодезичної мережі, подано рекомендації щодо застосування досліджуваних програмних комплексів обробки.
Опис: Терещук, О. І. Застосування сучасних технологій оброблення та аналізу результатів GNSS-спостережень на регіональному рівні / О. І. Терещук, І. О. Нисторяк // Технічні науки та технології. – 2016. – № 2 (4). - С. 130-140.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/11104
Розташовується у зібраннях:Терещук О. І.: наукові статті
Терещук О. І.: наукові статті
Нисторяк І. О.: наукові статті
№2(4)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
130-140.pdfстаття556,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.