Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/13910
Назва: Класифікаційна база дослідження інвестицій у нафтогазовій сфері
Інші назви: The classification base of researching investments in the oil and gas sector
Классификационная база исследования инвестиций в нефтегазовой сфере
Автори: Гораль, Л. Т.
Король, С. В.
Ключові слова: інвестиції
підприємство
інвестиційна інформація
інвестування
нафтогазова промисловість
investments
enterprise
enterprise information
investing
oil and gas industry
инвестиции
предприятие
инвестиционная информация
инвестирование
нефтегазовая промышленность
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; № 4 (4)
Короткий огляд (реферат): У процесі трансформації енергетичного сектору економіки України в умовах формування загальноєвропейського енергетичного простору необхідним є оновлення (фізичне, моральне, інтелектуальне, інноваційне, інформаційне) підприємств нафтогазового комплексу, що є неможливим без реальних (капітальних) інвестицій. Охарактеризовано основні підходи до класифікації інвестицій та систему управління капітальними інвестиціями. Обґрунтовано значущість функціонального підходу до класифікації інвестицій на вітчизняних підприємствах. Встановлено, що такий підхід відіграє роль механізму, виконуючи набір окремих функцій. Представлено класифікацію основних категорій користувачів інвестиційної інформації підприємства, серед яких виокремлено кредиторів, інвесторів, покупців і замовників, постачальників і підрядників, акціонерів і власників, менеджерів і керівників, аудиторів. Запропоновано класифікацію реальних інвестицій у нафтогазовій промисловості за такими ознаками: джерела фінансування, направленість, регіональність та форми відтворення. Виділено ознаку класифікації інвестицій, а саме залежно від запланованого ефекту розподілити їх на результативні та перспективні. Встановлено, що класифікаційні підходи до інвестицій є вагомим чинником для прийняття ефективного інвестиційного рішення.
Опис: Гораль, Л. Т. Класифікаційна база дослідження інвестицій у нафтогазовій сфері / Л. Т. Гораль, С. В. Король // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2015. – № 4 (4). – C. 254-259.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/13910
Розташовується у зібраннях:№4(4)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
156.pdfстаття383,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.