Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/14013
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГазуда, Л. М.-
dc.date.accessioned2015-09-22T12:38:53Z-
dc.date.accessioned2017-07-07T18:20:33Z-
dc.date.available2015-09-22T12:38:53Z-
dc.date.available2017-07-07T18:20:33Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/14013-
dc.descriptionГазуда, Л. М. Тенденції розвитку підприємств аграрної сфери Карпатського регіону / Л. М. Газуда // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 2 (6). – C. 193-198.en_US
dc.description.abstractРозглянуто особливості функціонування підприємств аграрної сфери Карпатського регіону. Окреслено роль аграрного сектору в розвитку національної економіки. Обґрунтовано особливості ведення сільського господарства в розрізі областей Карпатського регіону, зокрема Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької. Окреслено необхідність раціонального використання земельних ресурсів, зокрема земель сільськогосподарського призначення як основного виробничого потенціалу у процесі виробництва продукції сільського господарства та забезпечення продовольчої безпеки країни та її регіонів. Виявлено, що в результаті реорганізації колективних сільськогосподарських підприємств, в умовах ринкового господарювання на засадах приватної власності на землю і майно, їх кількість зменшилася, натомість зросла кількість господарств населення.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЧернігів: ЧНТУen_US
dc.relation.ispartofseriesПроблеми і перспективи економіки та управління; № 2 (6)-
dc.subjectфункціонування підприємств аграрної сфериen_US
dc.subjectКарпатський регіонen_US
dc.subjectведення сільського господарстваen_US
dc.subjectземельні ресурсиen_US
dc.subjectвиробництво сільськогосподарської продукціїen_US
dc.subjectпродовольча безпекаen_US
dc.subjectземлі сільськогосподарського призначенняen_US
dc.subjectfunctioning of enterprises of agrarian sphereen_US
dc.subjectdistricts of Carpathian regionen_US
dc.subjectfarmingen_US
dc.subjectland resourcesen_US
dc.subjectagricultural productionen_US
dc.subjectfood safetyen_US
dc.subjectagricultural landen_US
dc.subjectфункционирование предприятий аграрной сферыen_US
dc.subjectКарпатский регионen_US
dc.subjectведение сельского хозяйстваen_US
dc.subjectземельные ресурсыen_US
dc.subjectпроизводство сельскохозяйственной продукцииen_US
dc.subjectпродовольственная безопасностьen_US
dc.subjectземли сельскохозяйственного назначенияen_US
dc.titleТенденції розвитку підприємств аграрної сфери Карпатського регіонуen_US
dc.title.alternativeTrends of development of the enterprises of agricultural sphere in Сarpathian regionen_US
dc.title.alternativeТенденции развития предприятий аграрной сферы Карпатского регионаen_US
dc.typeArticleen_US
dc.description.abstractalt1This article deals with the peculiarities of the enterprises of agrarian sphere of the Carpathian region. The role of the agricultural sector in the development of the national economy was outlined. There were grounded the features of agriculture based on the areas of the Carpathian region, which include Transcarpathian, Ivano-Frankivsk, Lviv and Chernivtsi districts. The need for management of land resources was justified, where we include the farmland as a major production potential in the process of production of the agriculture products and providing the food security in the country and its regions. It was revealed that in the result of reorganization of the collective farms in a market economy based on private ownership of land and property, their number decreased, while the number of households increased.en_US
dc.description.abstractalt2Рассмотрены особенности функционирования предприятий аграрной сферы Карпатского региона. Определена роль аграрного сектора в развитии национальной экономики. Обоснованы особенности ведения сельского хозяйства в разрезе областей Карпатского региона, в частности Закарпатской, Ивано-Франковской, Львовской и Черновицкой. Определена необходимость рационального использования земельных ресурсов, в том числе земель сельскохозяйственного назначения как основного производственного потенциала в процессе производства сельскохозяйственной продукции и обеспечения продовольственной безопасности страны и ее регионов. Выявлено, что в результате реорганизации коллективных сельскохозяйственных предприятий, в условиях рыночного хозяйствования на основе частной собственности на землю и имущество, их количество уменьшилось, зато возросло количество хозяйств населения.en_US
Розташовується у зібраннях:№2(6)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
246.pdfстаття187,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.