Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/14030
Назва: Принципові положення управління боржником в інституціональному середовищі неспроможності
Інші назви: The basic principles of the debtor management in the institutional insolvency environment
Принципиальные положения управления должником в институциональной среде несостоятельности
Автори: Іванова, Л. Б.
Ключові слова: принципи
норми
банкрутство
соціальна парадигм
бухгалтерський облік
економічний аналіз
principles
norms
bankruptcy
social paradigm accounting
economic analysis
принципы
нормы
банкротство
социальная парадигма
бухгалтерский учет
экономический анализ
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; № 2 (6)
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена теоретичним питанням обліку та аналізу антикризового управління боржника в реальному секторі економіки. Визначено, що в інституціональному середовищі неспроможності превалює неформальна складова, яка має прояв у тіньових схемах використання процедури банкрутства. Однім з напрямків подолання цього процесу є підвищення якості інформаційного забезпечення антикризового управління суб’єкта господарювання, зокрема бухгалтерського обліку та економічного аналізу, реалізація принципів яких знаходиться під впливом правових принципів банкрутства. Правові принципи не сформульовані у законодавстві з банкрутства і в основному є комплексом норм цього законодавства. Спираючись на соціальну парадигму норм неспроможності, розглянуто діалектичний зв’язок правових принципів, запропонованих різними авторами, та принципів бухгалтерського обліку й економічного аналізу, сукупність яких є принциповими положеннями управління боржником. У результаті цього виділені найбільш важливі об’єкти та завдання бухгалтерського обліку, що пов’язані з процесами: документування, обліку зобов’язань, специфічних витрат, а також завдання економічного аналізу фінансового стану боржника, зокрема аналізу нереального банкрутства.
Опис: Іванова, Л. Б. Принципові положення управління боржником в інституціональному середовищі неспроможності / Л. Б. Іванова // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 2 (6). – C. 395-410.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/14030
Розташовується у зібраннях:Іванова Л. Б.: наукові статті
№2(6)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
269.pdfстаття333,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.