Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/14094
Назва: Кластеризація у формуванні виробничого потенціалу підприємств реального сектору економіки
Інші назви: Clustering in the formation of production capacity real sector enterprises
Кластеризация в формировании производственного потенциала предприятий реального сектора экономики
Автори: Ільчук, В. П.
Хоменко, І. О.
Ключові слова: кластери
учасники кластера
процеси кластеризації
фактори впливу
державна підтримка
clusters
cluster members
clustering processes
influence government support
кластеры
участники кластера
процессы кластеризации
факторы влияния
государственная поддержка
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; № 4 (8)
Короткий огляд (реферат): Розглянуто еволюцію процесів кластеризації у світовому економічному просторі та можливості кластерних утворень у формуванні виробничого потенціалу підприємств, що входять до кластера. Розкрито організаційно-правове підґрунтя розвитку процесів кластеризації у країнах Європейського Союзу. Визначені підприємства, які є потенційними учасниками кластерів, і розкриті їх перспективи щодо економічного зростання, нарощування виробничого потенціалу, конкурентоспроможності, ефективності, розширення ринків збуту і т. ін. за умов членства у кластерному утворенні. Приведено та проаналізовано фактори, що уповільнюють процеси кластеризації в Україні. Відзначено значущість процесів кластеризації в активізації соціально-економічного розвитку на мікро- та макрорівні, у прискоренні технологічного оновлення основних засобів виробничих підприємств. Вказані переваги кластерних утворень щодо перспектив їх розвитку сприяють їх формуванню. Визначено фактори, які показують доцільність створення кластерів та стимулюють процеси кластиризації. Виявлена необхідність законодавчої та фінансової підтримки процесів кластеризації з боку держави з метою прискорення формування кластерних утворень. На базі світового досвіду кластеризаційних процесів визначені перспективні напрямки кластеризації в Україні, які забезпечують ефективне формування виробничого потенціалу підприємств, у тому числі інноваційно орієнтованих.
Опис: Ільчук, В. П. Кластеризація у формуванні виробничого потенціалу підприємств реального сектору економіки / В. П. Ільчук, І. О. Хоменко // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 4 (8). – C. 7-15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/14094
Розташовується у зібраннях:Хоменко І. О.: наукові статті
№4(8)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
296.pdfстаття458,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Ільчук, Хоменко.pdfангл. переклад417,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.