Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15416
Назва: Формування інноваційного потенціалу промисловості в регіонах України
Інші назви: Формирование инновационного потенциала промышленности в регионах Украины
Formation of innovative potential of industry in the regions of Ukraine
Автори: Ладонько, Л. С.
Ключові слова: інноваційний потенціал промисловості в регіонах
технологія стратегічного управління
інноваційні резерви промисловості
механізм формування та реалізації стратегічного управління розвитком інноваційного потенціалу
розвиненість інноваційного потенціалу
инновационный потенциал промышленности в регионах
технология стратегического управления
инновационные резервы промышленности
механизм формирования и реализации стратегического управления развитием инновационного потенциала
развитость инновационного потенциала
innovative potential of industry in regions
technology of strategic management
innovative industry reserves
the mechanism of formation and implementation of strategic management of development of innovative potential
development of innovative potential
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертацію присвячено розробці та обґрунтуванню теоретико-методологічних засад, методичних основ і практичних рекомендацій щодо формування масштабів інноваційного потенціалу промисловості в регіонах України в умовах ресурсних обмежень. Обґрунтовано: вихідні положення теорії формування системи стратегічного управління; домінанти концепці системно-універсального типу; категоріальне поле теорії продуктивних сил і регіональної економіки із авторським визначенням наступних понять: «інноваційний потенціал промисловості в регіонах»; «інноваційна управлінська технологія стратегічного управління процесами формування інноваційного потенціалу промисловості в регіонах системно-універсального типу»;«інформаційна ємності реального сектора регіональної економіки»; «інформаційна ефективність функціонування промисловості в регіонах» та інші. Удосконалено структуру системи стратегічного управління розвитком інноваційного потенціалу промисловості в регіонах у площині реалізації дії чотирнадцяти підсистем, розмежованих за трьома потенційно-факторними основами задля забезпечення структурно-інформаційної надійності її функціонування. Розроблено: методологічні підходи до розв’язання проблем забезпечення результативності стратегічного управління; опрацьовано комплекс завдань щодо розробки методики оцінки та прогнозування масштабів; побудовано архітектуру механізму формування та реалізації стратегічного управління розвитком інноваційного потенціалу промисловості в регіонах; визначено шляхи мобілізації резервів в межах регіонів задля інтенсифікації процесів формування, нарощення та раціоналізації використання масштабів інноваційного потенціалу. Запропонована структурно-логічна схема інституціонального вирішення проблем щодо формування інноваційного потенціалу промисловості в регіонах в Україні. Зазначене стало основою для формування системи цілей для реалізації стратегії сталого розвитку до 2020 р., за чим встановлено, що поряд із розробкою та реалізацією інноваційних перспектив, в умовах ресурсних обмежень, доцільним є прискорення технологічного оновлення, ресурсо- та енергозаощадження, прискорення розвитку галузей з високим рівнем доданої вартості, екологізації виробництва задля забезпечення сталого розвитку регіональних господарських систем на інноваційній основі.
Опис: Ладонько, Л. С. Формування інноваційного потенціалу промисловості в регіонах України : дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.05 / Л. С. Ладонько. - Чернігів, 2015. - 500 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15416
Розташовується у зібраннях:08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
diser_ladon.pdfдисертація8,83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.