Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15451
Назва: Механізми реформування державного управління: досвід країн Східного партнерства
Інші назви: Механизмы реформирования государственного управления: опыт стран Восточного партнерства
Public Administration Reform Mechanisms: the experience of the Eastern Partnership countries
Автори: Лихач, Ю. Ю.
Ключові слова: державне управління
реформування державного управління
механізми реформування державного управління
країни Східного партнерства
государственное управление
реформирование государственного управления
механизмы реформирования государственного управления
страны Восточного партнерства
public administration
public administration reform
mechanisms of public administration reform
Eastern Partnership countries
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): У дисертації розв’язано актуальне наукове завдання, що полягає у розробці механізмів реформування державного управління на основі європейських принципів державного управління, досвіду країн СхП та напрямів їх імплементації у теорію і практику вітчизняного державного управління. В межах дослідження вперше визначено дефініцію “механізми реформування державного управління”, запропоновано їх класифікацію відповідно до європейських принципів державного управління, критеріїв та міжнародних індексів ефективності. Розроблено періодизацію становлення та розвитку державного управління України, розкрито еволюцію і тенденції механізмів реформування на кожному з етапів. Виокремлено принципи імплементації європейських стандартів у політику країн СхП; розкрито специфіку реформування державного управління країн геополітичної альтернативи (Республіка Вірменія, Азербайджанська Республіка, Республіка Білорусь) та європейську перспективу країн напівконсолідованої демократії (Грузія, Республіка Молдова, Україна). Окреслено стратегічні напрями реформування державного управління у контексті реалізації положень Угоди про асоціацію та основі засадничих нормативно-правових актів. Здійснено аналіз ефективності реалізації реформи державного управління в Україні та надано прогнозні припущення щодо його забезпечення. Розроблено та запропоновано інноваційні механізми реалізації реформи державного управління в Україні (з урахуванням європейських принципів державного управління та досвіду країн СхП) – “регулярний моніторинг та оцінка реалізації реформ” та “інформаційно-комунікаційний супровід реформ”. Доведено, що їх використання сприятиме комплексному підходу здійснення реформи.
Опис: Лихач, Ю. Ю. Механізми реформування державного управління: досвід країн Східного партнерства : автореф. дис. ...канд. наук з державного управління : 25.00.02 / Ю. Ю. Лихач. - Чернігів, 2017. - 22 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15451
Розташовується у зібраннях:25.00.02 – механізми державного управління

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_lihach.pdfAutoreferat269,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.