Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15462
Назва: Розвиток економіки Карпатського регіону в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів
Інші назви: Развитие экономики Карпатского региона в условиях углубления евроинтеграционных процессов
Economic development of the Carpathian region in terms of deepening European integration processes
Автори: Ценклер, Н. І.
Ключові слова: конкурентоспособность,
конкурентоспроможність
економіка регіону
економічний простір
трансформація
євроінтеграційні процеси
Карпатський регіон
конвергенція
локалізація
мережеві структури
інфраструктура.
экономика региона
трансформация
евроинтеграционные процессы
Карпатский регион
конвергенция
локализация
инфраструктура
сетевая структура
competitiveness
the economy of the region
economic environment
transformation
European integration processes
Carpathian region
convergence
location
network structure
infrastructure
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертацію присвячено розробці теоретико-методологічних засад розвитку економіки регіону в контексті активізації процесів міжнародної економічної інтеграції між Україною та ЄС. Обґрунтуванню практичних рекомендацій щодо розробки напрямів і механізмів реалізації стратегії трансформації економіки Карпатського регіону в умовах євроінтеграції. У роботі проаналізовано наявні у зарубіжній та вітчизняній науці підходи та обґрунтовано сутність ключових категорій дослідження. Вивчено нормативно- правове поле України щодо регулювання розвитку економіки регіону та участі держави у євроінтеграційних процесах. Розроблено підходи до оцінювання розвитку економіки регіону та запропоновано основні напрями її трансформації в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів. Проаналізовано передумови та фактори, окреслено ретроспективні тенденції та особливості сучасного етапу розвитку економіки регіону, здійснено оцінку зовнішньоекономічних зв’язків Карпатського регіону в умовах зміни пріоритетів міжнародної інтеграції держави, розглянуто процеси конвергенції. Досліджено проблеми соціалізації економіки Карпатського регіону та запропоновано шляхи їх вирішення. Здійснено порівняльний аналіз розвитку економіки суміжних регіонів України та країн-членів ЄС. Виявлено та охарактеризовано проблеми просторового розвитку регіону в контексті євроінтеграційних процесів, виділено сучасні просторові форми економічної діяльності в Карпатському регіоні. Розглянуто різні види новітніх просторових форм організації економіки та оцінено їх роль у підвищенні конкурентоспроможності регіональної економіки. Оцінено можливості перспективного розвитку економіки Карпатського регіону з метою збалансування потреб населення та інтересів держави. Здійснено статистичний аналіз та розроблено прогнозні моделі і сценарії розвитку економіки Карпатського регіону в контексті активізації євроінтеграційних процесів. Розглянуто прогнозні напрями та концептуальні завдання новітнього просторового структурування Карпатського регіону у світлі розширення єдиного європейського економічного простору. Обґрунтовано напрями та механізми реалізації стратегії розвитку економіки Карпатського регіону в умовах євроінтеграції, розроблено відповідні моделі.
Опис: Ценклер, Н. І. Розвиток економіки Карпатського регіону в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів : дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.05 / Н. І. Ценклер. - Чернігів, 2016. - 455 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15462
Розташовується у зібраннях:08.00.05 – розвиток продуктивних сил і регіональна економіка

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
diser_cenkler.pdfдисертація7,86 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.