Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15471
Назва: Розробка методів та інструментальних засобів верифікації моделей об’єктно-орієнтованих програм
Інші назви: Разработка методов и инструментальных средств верификации моделей объектно-ориентированных программ
The development of methods and verification model tools of object-oriented programs
Автори: Богдан, І. В.
Ключові слова: верифікація
модель
об’єктно-орієнтоване програмне забезпечення
UML-діаграма
верификация
модель
объектно-ориентированное программное обеспечение
UML-диаграмма
verification
model
object-oriented software
UML-diagram
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): В роботі сформульована проблема знаходження помилок в програмному забезпеченні на максимально ранніх етапах його створення і необхідності підвищення якості програм в цілому. Однак, для цього необхідна наявність такого інструментального засобу, який би дозволив виявити і усунути всі групи помилок при створенні UML-діаграм, а дослідження в даній області показали, що такого інструментального засобу не існує на даний момент. Запропонована класифікація помилок на UML-діаграмах, що дозволило використати її при розробці методів верифікації даних діаграм. Запропоновано метод верифікації діаграми послідовності, який заснований на представленні даної діаграми у вигляді абстрактного цифрового автомату, і, на відміну від існуючих, дозволяє знаходити помилки в розгалуженнях на даній діаграмі. Запропоновано метод верифікації діаграми послідовності, який заснований на аналізі відношення сутність-зв’язок, і, на відміну від існуючих, дозволяє знаходити помилки відправки синхронних повідомлень та помилки відправки повідомлень не існуючим об’єктам на даній діаграмі. Запропоновано метод верифікації діаграми компонентів, який заснований на аналізі відношення сутність-зв’язок, і дозволяє знаходити помилки зв’язку між компонентами на даній діаграмі. Удосконалено метод антипатернів верифікації діаграми класів, що дало можливість знаходити помилки в описах абстрактних класів та помилки в описах вкладених класів на даній діаграмі. Удосконалено шляхом введення нових обмежень алгоритм Брона-Кербоша пошуку клік на графах, що дало можливість використати його при пошуку антипатернів на діаграмах класів. Розроблена автоматизована система верифікації моделей об’єктно- орієнтованого програмного забезпечення, в якій комплексно використовуються існуючі та запропоновані підходи і методи верифікації, що дозволяє знайти більшу кількість помилок на UML-діаграмах.
Опис: Богдан, І. В. Розробка методів та інструментальних засобів верифікації моделей об’єктно-орієнтованих програм: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.13.06 / І. В. Богдан. - Чернігів, 2015.- 22 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15471
Розташовується у зібраннях:Богдан І. В.: дисертації та автореферати
Богдан І. В.: дисертації та автореферати
05.13.06 – інформаційні технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_bogdan.pdfавтореферат542,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.