Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15783
Назва: Використання САПР при розрахунку та проектуванні коробок швидкостей верстатів
Інші назви: Calculation and design of machine’s gearboxes using CAD tools
Использование САПР при расчете и проектировании коробок скоростей станков
Автори: Кологойда, А. В.
Пасов, Г. В.
Ключові слова: коробка швидкостей
проектування
тривимірне моделювання
САПР
CALS
gearbox
design
three-dimensional modeling
CAD
CALS
коробка скоростей
проектирование
трехмерное моделирование
САПР
CALS
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; № 3 (9)
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Сучасні тенденції розвитку промисловості вимагають від інженерів високого рівня володіння ЕОМ, зокрема, спеціалізованими інженерними програмними продуктами. Постановка проблеми. Важливим завданням підготовки спеціалістів є вивчення базових принципів розрахунку, проектування та моделювання різноманітних механізмів, а також ознайомлення з найбільш розповсюдженими програмними комплексами для вирішення цих завдань. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У багатьох роботах розглянуто анімаційне моделювання механізмів та вузлів металорізальних верстатів. Проаналізовано особливості використання у навчальному процесі симуляторів. Виділення не вирішених раніше частин загальної проблеми. Розглянуто переваги використання просторових та анімаційних моделей у навчальному процесі. Однак спеціаліст повинен вміти не тільки використовувати попередні напрацювання, але й виконувати власні розрахунки та на їх базі проводити моделювання будови та роботи механізмів. Постановка завдання. Головною метою роботи є розрахунок, проектування та тривимірне моделювання коробки швидкостей верстата. Виклад основного матеріалу. Наведено методику та розроблено програми розрахунку основних параметрів коробки швидкостей металорізальних верстатів. Наведено приклад виконання графіка частот обертання, діаграми потужності приводу та конструктивного варіанта коробки швидкостей. З метою візуалізації коробки швидкостей та перевірки просторового розміщення елементів приводу проведено її просторове моделювання. Висновки. Запропонована методика розрахунку основних параметрів приводу головного руху металорізальних верстатів та проведено 3D моделювання коробки швидкостей на прикладі модернізації верстата 16К20Ф3.
Опис: Кологойда, А. В. Використання САПР при розрахунку та проектуванні коробок швидкостей верстатів / А. В. Кологойда, Г. В. Пасов // Технічні науки та технології. – 2017. – № 3 (9). – C. 44-52.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15783
Розташовується у зібраннях:Пасов Г. В.: наукові статті
Кологойда А. В.: наукові статті
№3 (9)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
292.pdfстаття6,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.