Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15817
Назва: Товарознавча оцінка антикварних монет на ринку України
Інші назви: Commodity assessment of antique coins in the market of Ukraine
Товароведческая оценка антикварных монет на рынке Украины
Автори: Індутний, В. В.
Мережко, Н. В.
Калуга, Н. В.
Ключові слова: антикварні монети
аналіз ринку
якість
прогнозована вартість
критерії оцінки
antique coins
market analysis
quality
the predictive value
evaluation criteria
антикварные монеты
анализ рынка
качество
прогнозируемая стоимость
критерии оценки
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; № 4 (10)
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Антикварні монети є товаром, широко представленим на ринках різних країн, у тому числі на ринку України, який має постійний попит. Постановка проблеми. З метою попередження можливості продажу антикварних монет за ціною, яка є нижчою ціни матеріалу, з якого вони виготовлені, важливо мати обґрунтовану методику для визначення їх прогнозованої вартості. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У деяких наукових роботах викладено теоретичні засади і практичні рекомендації для прогнозування вартості культурних цінностей та представлено методику аналізу ринку культурних цінностей за якісними та вартісними параметрами. Виділення не вирішених раніше частин загальної проблеми. Оцінювання антикваріату має свою специфіку, тому існує нагальна потреба в методичних підходах до визначення прогнозованої вартості антикварних монет. Постановка завдання. Мета цієї роботи полягає в дослідженні поточних цінових показників на антикварні монети, що представлені на ринку України, а також створенні комплексної шкали для оцінки їхньої якості та відповідної класифікаційної моделі. Виклад основного матеріалу. У статті описано процес проектування шкали для оцінки якості антикварних монет. В основу шкали покладені уявлення про кількість позитивної інформації про товар, пропорційним до якої є показник прогнозованої вартості. Виділено три інтервали вартісних показників антикварних монет на ринку України та дана їх характеристика. Подано кілька прикладів прогнозування вартості, які демонструють ефективність запропонованої розробки в завданнях незалежної вартісної оцінки. Висновки. На основі результатів дослідження запропоновано комплексну шкалу для оцінки якості антикварних монет, яка включає сім критеріїв.
Опис: Індутний, В. В. Товарознавча оцінка антикварних монет на ринку України / В. В. Індутний, Н. В. Мережко, Н. В. Калуга // Технічні науки та технології. – 2017. – № 4 (10). – C. 163-175.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15817
Розташовується у зібраннях:№4 (10)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
357.pdfстаття3,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.