Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15819
Назва: Дослідження якості косметичних кремів для рук
Інші назви: Investigation of the quality of hand creams
Исследование качества косметических кремов для рук
Автори: Пилипенко, Т. М.
Рябчун, Ю. В.
Єфімова, В. Г.
Ключові слова: косметичний крем
фізико-хімічні показники якості
колоїдна стабільність
електрокінетичний потенціал
квантово-хімічні розрахунки
cosmetic cream
physical and chemical indexes of quality
colloidal stability
electrokinetic potential
quantum-chemical calculations
косметический крем
физико-химические показатели качества
коллоидная стабильность
электрокинетический потенциал
квантово-химические расчеты
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; № 4 (10)
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Зважаючи на досить широкий асортимент косметичних кремів по догляду за шкірою рук як вітчизняного, так і закордонного виробництва, представлених на споживчому ринку України, оцінювання якості та безпечності їх використання є актуальним питанням сьогодення. Постановка проблеми. Важливим етапом під час оцінювання якості та безпечності використання косметичних кремів по догляду за шкірою рук є аналіз їх композиційних складових, визначення основних фізико-хімічних показників, нормованих державним стандартом. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Вирішенню наукових і практичних питань, пов’язаних із дослідженням якості та безпечності косметичних продуктів, присвячені роботи багатьох учених та практиків. Виділення не вирішених раніше частин загальної проблеми. У літературних джерелах відсутні систематичні дослідження складових косметичних кремів для рук, відомості про безпечність їх використання, рН середовища, вміст води та летких речовин, колоїдну стабільність та термостабільність. Постановка завдання. Метою роботи було оцінювання та порівняння якості і безпечності використання косметичних кремів по догляду за шкірою рук як вітчизняного, так і закордонного виробництва, представлених на сьогодні на споживчому ринку України. Виклад основного матеріалу. Проведено аналіз композиційних складових та основних фізико-хімічних показників якості косметичних кремів по догляду за шкірою рук вітчизняного та закордонного виробництва, представлених на сьогодні на споживчому ринку України. Вимірюваннями електрокінетичного потенціалу та квантово-хімічними розрахунками основних реакційних центрів молекул складових композицій досліджених косметичних систем підтверджено їх колоїдну стабільність. Висновки. За основними фізико-хімічними показниками якості косметичних кремів для рук, які представляються споживачам як косметичні продукти на натуральній основі (рослинний догляд за шкірою рук), встановлено, що досліджені зразки відповідають нормованим державним стандартом значенням; за аналізом композиційних складових у досліджених кремах виявлено інгредієнти, небезпечні для алергіків та людей з чутливою шкірою рук.
Опис: Пилипенко, Т. М. Дослідження якості косметичних кремів для рук / Т. М. Пилипенко, Ю. В. Рябчун, В. Г. Єфімова // Технічні науки та технології. – 2017. – № 4 (10). – C. 210-216.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15819
Розташовується у зібраннях:№4 (10)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
362.pdfстаття514,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.