Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15839
Назва: Державне регулювання процесів соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю в Україні
Інші назви: Государственное регулирование процессов социально-экономической адаптации лиц с инвалидностью в Украине
State Regulation of Social and Economic Adaptation of Disabled People in Ukraine
Автори: Мельник, О. Г.
Ключові слова: національна економіка
соціальна політика
соціально-економічна адаптація
державне регулювання
механізм державного регулювання
структурно-функціональна модель
национальная экономика
социальная политика
социально-экономическая адаптация
государственное регулирование
механизм государственного регулирования
структурно-функциональная модель
national economy
social policy
social and economic adaptation
state regulation
state regulation mechanism
structural and functional model
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена розвитку теоретичних, методичних і прикладних засад державного регулювання процесів соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю в Україні. У межах роботи уточнено понятійний апарат за досліджуваною тематикою, розкрито сутність категорій ,,державне регулювання процесів соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю’’ та ,,механізм державного регулювання процесів соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю’’, визначено кореляційну залежність між ними. Застосовано системний підхід до визначення специфіки державного регулювання процесів соціально-економічної адаптації людей з інвалідністю. Досліджено інституціональну та організаційну основу сприяння соціальній адаптації та професійній орієнтації осіб з інвалідністю в Україні. Систематизовано світовий досвід державної підтримки осіб з інвалідністю, що дозволило виокремити три ключові напрями: стимулювання роботодавців, інституціональне забезпечення, впровадження системи пільг для працюючих інвалідів. На основі методики проведення комплексної діагностики соціально-економічних умов адаптації осіб з інвалідністю в Україні проаналізовано результативність використання їх економічного та особистого потенціалу в сфері суспільних відносин. Розглянуто теоретико-прикладні аспекти трансформації системи освіти та професійної реабілітації людей з інвалідністю як чинник зміцнення людського капіталу України. Проведене дослідження дозволило сформулювати основні вектори вдосконалення механізму державного регулювання соціальної-економічної адаптації людей з інвалідністю та напрями активізації їх участі у системі національного виробництва.
Опис: Мельник, О. Г. Державне регулювання процесів соціально-економічної адаптації осіб з інвалідністю в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. Г. Мельник. - Чернігів, 2018. - 23 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15839
Розташовується у зібраннях:08.00.03 – економіка та управління національним господарством

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Мел_ник_сайт.pdfавтореферат дисертації348,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.