Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15854
Назва: Статистичний аналіз середньої заробітної плати в Україні та країнах Європейського Союзу
Автори: Ющенко, Н. Л.
Ключові слова: оплата праці
види економічної діяльності
ВВП
зростання економіки
створення робочих місць
мотивація трудової діяльності
salary
economic activities
gross domestic product
economic growth
job creation
work motivation
Дата публікації: 2016
Видавництво: Тернопіль : Економічна думка
Серія/номер: Економічний аналіз;Т. 24. № 1
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження є сукупність теоретичних та практичних аспектів аналізу взаємозв’язків соціально-економічних явищ індексним методом. Зокрема, через те, що заробітна плата, як головне джерело доходів населення, є визначальним фактором формування соціальної напруженості в суспільстві, платоспроможності, що у свою чергу, безпосередньо впливає на економічну активність у реальному секторі економіки країни, індексний метод застосовується для факторного аналізу і визначення впливу ряду чинників на середню за всіма видами економічної діяльності заробітну плату в Україні та кількох країнах Євросоюзу, де рівень зарплат найвищий і найнижчий. З метою вивчення впливу галузевої структури зайнятості, структурних зрушень чисельності працівників різних видів економічної діяльності та зміни рівня заробітних плат у різних сферах діяльності на динаміку середньої заробітної плати працівників проведений індексний аналіз динаміки середнього рівня заробітної плати за допомогою системи трьох взаємопов’язаних індексів – змінного складу, фіксованого складу і структурних зрушень, що не показав визначального впливу галузевого розподілу праці на рівень її оплати через незначні зміни в останні роки в структурі зайнятості в країнах Європи та характерний для всіх без винятку країн найвищий рівень зарплат у трьох секторах – фінансова та страхова діяльність, інформація та телекомунікації і професійна, наукова та технічна діяльність. Аналітичним і графічним шляхом підтверджений прямий зв'язок між рівнем заробітних плат і пенсій від валового внутрішнього продукту на душу населення. Систематизовані й узагальнені експертні оцінки стримуючих факторів зростання економіки України та перспективні напрями її розвитку.
Опис: Ющенко, Н. Л. Статистичний аналіз середньої заробітної плати в Україні та країнах Європейського Союзу / Н. Л. Ющенко // Економічний аналіз. – 2016. – Т. 24. № 1. – С. 92-105.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15854
Розташовується у зібраннях:Ющенко Н. Л.: наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.