Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15911
Назва: PEST – аналіз факторів зовнішнього впливу на розвиток АПК регіонів
Інші назви: PEST – анализ факторов внешнего влияния на развитие АПК регионов
PEST – analysis of factors of external influence on development of АІС regions
Автори: Дергалюк, М. О.
Ключові слова: PEST – аналіз
АПК регіонів
фактори зовнішнього впливу
розвиток
PEST – анализ
АПК регионов
факторы внешнего воздействия
развитие
PEST – analysis
AIC of regions
the impact factors of development
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління;№ 2 (10)
Короткий огляд (реферат): Розглянуто агропромисловий комплекс як системоутворююча підсистема національної економіки, яку необхідно розглядати як складну інтегровану соціально-економічну систему взаємопов’язаних галузей з приводу виробництва, розподілу, обміну та споживання сільськогосподарської продукції. Як будь-яка відкрита система, АПК регіонів відчуває на себе вплив зовнішніх факторів, для з’ясування яких запропоновано проведення PEST – аналізу, що включає такі фактори впливу, як: політичні, економічні, соціальні та науково-технічні. Проведений PEST – аналіз дав можливість зіставити процеси, які відбуваються в АПК регіонів, з напрямами національних та світових економічних тенденцій розвитку. Встановлено, що існуючі загрози щодо політичних, економічних, соціальних та науково-технічних факторів не сприяють розвитку АПК регіонів, у тому числі як єдиної, цілісної, збалансованої, інтегрованої системи, що забезпечує населення продовольчими та промисловими товарами тощо, а також гальмують використання потенційних можливостей та таких існуючих переваг, як родючість ґрунтів, сприятливі кліматичні умови, вигідне географічне розташування, значні сільськогосподарські угіддя, широкі експортні можливості та вимагають розроблення заходів організаційно-економічного механізму щодо їх елімінації.
Опис: Дергалюк, М. PEST – аналіз факторів зовнішнього впливу на розвиток АПК регіонів / М. Дергалюк // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2017. – № 2 (10). – С. 148-152.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15911
Розташовується у зібраннях:№2(10)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1499540332197-148-152.pdfстаття364,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.