Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/15919
Назва: Сучасний стан заощаджень сектору домашніх господарств
Інші назви: Современное состояние сбережений сектора домашних хозяйств
Modern condition of savings of the households
Автори: Дерій, Ж. В.
Ключові слова: домашнє господарство
заощадження
ресурси
споживання
домашнее хозяйство
сбережения
ресурсы
потребление
household
savings
resources
consumption
Дата публікації: 2017
Видавництво: Чернігів : Чернігівський національний технологічний університет
Серія/номер: ;№ 1 (2)
Короткий огляд (реферат): Розвиток економіки на засадах сталості дозволяє реалізувати надлишковий ресурс домашніх господарств, при цьому сучасне домогосподарство забезпечує необхідний рівень споживчого попиту, без якого неможливе функціонування господарської системи як регіональної, так і національної, а заощадження домашніх господарств розглядаються як потенційне джерело накопичення та інвестицій. Одна з проблем, яка притаманна українській економіці сьогодні, – високий ступінь недовіри населення до банківського сектору, це у свою чергу спонукає домашні господарства до неформальних заощаджень, які мають на меті забезпечення відкладеного попиту, тому одним із системних завдань сьогодення є трансформація заощаджень домашніх господарств у інвестиції. Аналіз динаміки та величини заощаджень у країнах світу дає змогу стверджувати, що в секторі домашніх господарств акумульовано можливості для становлення та розвитку саме через трансформацію заощаджень у інвестиційні ресурси, які в подальшому стають витратами фірм та впливають на величину доходу та прибутку.
Опис: Дерій, Ж. В. Сучасний стан заощаджень сектору домашніх господарств / Ж. В. Дерій // Фінансові дослідження. – 2017. – № 1 (2). – С. 6-11.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/15919
Розташовується у зібраннях:Дерій Ж. В.: наукові статті
Фінансові дослідження. — 2017. — №1 (2)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
_-6-11.pdf355,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.