Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/16870
Назва: Формування та реалізація інноваційного потенціалу промисловості України в умовах економіки знань
Інші назви: Формирование и реализация инновационного потенциала промышленности Украины в условиях экономики знаний
Formation and realization of innovative potential of Ukrainian industry in conditions of knowledge economy
Автори: Заднєпровська, Г. І.
Ключові слова: інноваційний потенціал
промисловість
комплексний механізм
економіка знань
державне регулювання
соціально-економічний рохвиток
ефективність
инновационный потенциал
промышленность
комплексный механизм
экономика знаний
государственное регулирование
социально-экономический рохвиток
эффективность
innovation potential
industry
complex mechanism
knowledge economy
state regulation
socioeconomic hypothesis
efficiencу
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): У дисертаційній роботі здійснено теоретичне узагальнення та запропоновані напрями розв’язання важливої науково-практичної задачі щодо формування та реалізації інноваційного потенціалу промисловості України в умовах економіки знань. Запропоновано розглядати інноваційний потенціал промисловості як інституцію, тобто соціально-економічну форму типізації функцій промисловості, яка визначає їх статуси і ролі в системі інноваційного розвитку і утворює систему відносин функціональної структури накопичення інноваційного капіталу. Систематизовано фактори впливу на ефективність формування та реалізації інноваційного потенціалу промисловості в умовах економіки знань: екзогенні та ендогенні. Обґрунтована необхідність удосконалення системи регулювання формування інноваційного потенціалу промисловості, яка повинна ґрунтуватись на принципі структурування щодо розподілу функцій держави та ринку. Запропонована методика оцінки ефективності формування інноваційного потенціалу промисловості. Розроблено функціональну модель ефективності державного регулювання формування та реалізації інноваційного потенціалу промисловості України в умовах економіки знань, яка передбачає об’єднання таких учасників як: держава, науково-освітній сектор, промисловість та громадськість. Зазначено, що серед найбільш ефективних засобів реалізації інноваційного потенціалу промисловості є застосування кластерного підходу та комплексної технології розробки програм інноваційного розвитку промисловості. Визначено складові комплексного механізму формування та реалізації інноваційного потенціалу в умовах економіки знань. Запропоновано інструментарій оцінювання та прогнозування ефективності формування інноваційного потенціалу промисловості України.
Опис: Заднєпровська, Г. І. Формування та реалізація інноваційного потенціалу промисловості України в умовах економіки знань : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Г. І. Заднєпровська . - Ченрнігів, 2018. - 25 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/16870
Розташовується у зібраннях:08.00.03 – економіка та управління національним господарством

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат Заднепровська_сайт.pdfавтореферат465,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.