Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/16999
Назва: Розвиток ринку фінансових послуг України на основі формування інституту довіри
Інші назви: Развитие рынка финансовых услуг Украины на основе формирования института доверия
Development of the financial services market of Ukraine based on creation of the institute of trust
Автори: Дубина, М. В.
Ключові слова: фінансова послуга
ринок фінансових послуг
довіра
економічна довіра
інститут фінансової довіри
інфраструктура фінансової довіри
фінансові ресурси
финансовая услуга
рынок финансовых услуг
доверие
экономическая доверие
институт финансового доверия
инфраструктура финансового доверия
финансовые ресурсы
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методологічних та методичних засад функціонування ринку фінансових послуг України на основі формування інституту довіри та розробленню практичних рекомендацій щодо його розвитку. Розкрито сутність ринку фінансових послуг як системи з визначенням його структури, основних функцій та чинників, які мають змогу змінювати розвиток такого ринку. Проведено аналіз природи довіри як неформального фактора, що впливає на функціонування зазначеного ринку, досліджено її види та обґрунтовано сутність дефініції «фінансова довіра». Сформульовано на основі синтезу системно-синергетичного та інституційного підходів методологічні засади дослідження коеволюції інституту довіри та ринку фінансових послуг шляхом виявлення закономірностей і принципів такого процесу; через використання процесуально-детерміністського підходу визначено базові моделі такого процесу. Розроблено методику оцінювання поточного стану ринку фінансових послуг, яку запропоновано здійснювати за допомогою застосування двовимірної узгодженої системи наукових підходів: системного та секторального. Також визначено концептуальні підходи до моделювання вихідного рівня довіри на ринку фінансових послуг та проаналізовано основні його параметри. Обґрунтовано концептуальні положення функціонування механізму розвитку ринку фінансових послуг на основі формування інституту довіри й поглиблено науково-прикладні засади ідентифікації стратегічних імперативів підвищення рівня фінансової довіри в українському суспільстві.
Опис: Дубина, М. В. Розвиток ринку фінансових послуг України на основі формування інституту довіри : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.08 \ М. В. Дубина. - Чернігів, 2018. - 41 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/16999
Розташовується у зібраннях:08.00.08 – гроші, фінанси і кредит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат ДубинаМ_сайт.pdf909,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.