Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17131
Назва: Вища освіта в системі факторів впливу на становлення інформаційної економіки
Автори: Холявко, Н. І.
Ключові слова: інформаційне суспільство
інформаційна економіка
модернізація системи вищої освіти
інформаційно-комунікаційні технології
комерціалізація наукових досліджень
Дата публікації: 2018
Видавництво: Харків
Серія/номер: ;№ 3
Короткий огляд (реферат): Метою статті є систематизація наукових підходів до визначення етапів становлення і розвитку інформаційного суспільства, а також визначення векторів впливу вищої освіти на процеси його формування. Проаналізовано наукові підходи до періодизації розвитку інформаційного суспільства. Виокремлено дві групи підходів до визначення виникнення та розвитку інформаційного суспільства: 1) еволюційний; 2) трансформаційний. Досліджено погляди українських та іноземних учених щодо ключових ознак інформаційного суспільства. Обґрунтовано визначальну роль вищої освіти (зокрема, результати освітньої, науково-дослідної та інноваційної діяльності вищих навчальних закладів) в розвитку інформаційного суспільства на сучасному етапі. Запропоновано доповнити сукупність ознак інформаційного суспільства (модернізація вищої освіти, активізація процесів винахідництва, патентування, трансферу, комерціалізації результатів наукових досліджень, генерація знань, інформації, інновацій та ін.). Перспективами подальших досліджень у цьому напрямі є дослідження теоретико-методичних засад формування інформаційної економіки як складової інформаційного суспільства з ідентифікацією векторів впливу системи вищої освіти на відповідні процеси.
Опис: Холявко, Н. І. Вища освіта в системі факторів впливу на становлення інформаційної економіки / Н. І. Холявко // Бізнес Інформ. – 2018. – № 3. – С. 121-126 .
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17131
Розташовується у зібраннях:Холявко Наталія Іванівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8Холявко.pdf492,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.