Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17434
Назва: Системи електроживлення локальних об’єктів з двонаправленими перетворювачами з м’якою комутацією
Інші назви: Системы электропитания локальных объектов с двунаправленными преобразователями с мягкой коммутацией
Power supply systems for local power supply systems based on soft switching bidirectional converters
Автори: Косенко, Р. А.
Ключові слова: система електричного живлення
система зберігання енергії
акумуляторні батареї
двонаправлені перетворювачі
перетворювачі, що живляться струмом
система электропитания
система хранения энергии
аккумуляторные батареи
двунаправленные преобразователи
преобразователи, которые питаются током
power supply system
energy storage system
battery
bidirectional converters
current-feed converters
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена підвищенню енергоефективності систем електроживлення локальних об’єктів з накопичувачами енергії на базі акумуляторних батарей, до складу яких входять двонаправлені перетворювачі з живленням струмом. Проведено огляд особливостей та обрано складові системи електроживлення локальних об’єктів, синтезовано нову ієрархічну класифікацію перетворювачів постійної напруги, що живляться струмом, та мають режим м’якої комутації. Проаналізовано роботу базової повномостової та синтезовано низку нових топологій перетворювачів напруги, які мають меншу кількість силових ключів. На основі аналітичних розрахунків електромагнітних процесів у системах електроживлення з базовою та запропонованими топологіями визначено коефіцієнти передачі по напрузі та діапазони роботи, в яких забезпечується м’яка комутація силових ключів. Запропоновано новий метод оцінки перетворювачів постійного струму з м’якою комутацією для систем живлення локальних об’єктів зі зберіганням енергії в акумуляторах, який дозволяє провести оцінку у всьому діапазоні робочих режимів на основі трьох нормованих величин: параметрів навантаження первинного інвертора, високочастотного трансформатора та вторинного випрямляча. Оцінено ефективність запропонованої системи електроживлення локальних об’єктів у порівнянні з централізованою та комбінованою системами електроживлення. Розроблено розподілені системи електроживлення локальних об’єктів зі збереженням енергії в акумуляторних батареях з вихідною потужністю до 1 кВт на базі повномостового та запропонованих двонаправлених перетворювачів напруги зі зменшеною кількістю силових ключів, які рекомендовані до впровадження.
Опис: Косенко, Р. А. Системи електроживлення локальних об’єктів з двонаправленими перетворювачами з м’якою комутацією : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.09.03 / Р. А. Косенко. - Чернігів, 2019. - 23 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17434
Розташовується у зібраннях:05.09.03 – електротехнічні комплекси та системи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Косенко_верстка.pdfавтореферат2,53 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.