Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17444
Назва: Податок на прибуток підприємств: оптимізація адміністрування та обліку
Автори: Жаворонок, А. В.
Ключові слова: податок на прибуток
принципи; функції
аналіз; динаміка
податковий борг
загальна система оподаткування
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): У межах статті досліджено поняття податку на прибуток підприємств, його значення, функції, об’єкт, суб’єкти. Визначено основне завдання прибутку в економіці з ринковими відносинами. Проаналізовано позитивні і негативні сторони цього виду податків. Зазначено основні принципи (засади), на яких ґрунтується податок на прибуток підприємств. З метою з’ясування вагомості податку на прибуток підприємств у наповненні бюджету країни проведено аналіз джерел формування Зведеного бюджету України за 2014-2016 роки. Здійснено аналіз стану виконання запланованих показників надходжень податку на прибуток до Зведеного бюджету України у 2014-2016 роках. Відображено динаміку надходжень податку на прибуток підприємств різних форм власності й динаміку податкового боргу в розрізі податку на прибуток за період з 2014 по 2016 рік. Згруповано варіанти перебування на загальній системі оподаткування. Виявлено, що програми економічних реформ здатні створити сприятливі умови для ведення ділової активності та покращення фінансово-економічного стану підприємств України.
Опис: Жаворонок, А.В. Податок на прибуток підприємств: оптимізація адміністрування та обліку / А. В. Жаворонок, Х. В. Жиряда // Фінансові дослідження. - 2018. - 1 (№4)
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17444
Розташовується у зібраннях:Фінансові дослідження. — 2018. — №1 (4)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
100.pdfСтаття204,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.