Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17555
Назва: Індексна оцінка якості підготовки оператора верстата з числовим програмним керуванням (чпк)
Автори: Лактіонов, О. І.
Ключові слова: індекс оцінювання якості підготовки оператора
індекс якості виготовлення деталі на верстаті з ЧПК
відкрита змішана система
оцінки експертів
нормовані оцінки
ефективність
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): Актуальність теми дослідження. Проблема підвищення якості підготовки оператора верстата як показник її ефективності є актуальною для підвищення продуктивності та якості виробництва деталей на верстатах із ЧПК у цехах машинобудівних підприємств України. Постановка проблеми. Сучасні дослідженнях не передбачають об’єднання нормованих оцінок і оцінок експертів у інтегровані показники, що ускладнює оцінювання якості підготовки оператора верстата з ЧПК. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Вихідними складовими поняття «якість» підготовки оператора вер­стата з ЧПК є сформовані характеристики особистості оператора верстата з ЧПК (1) та нормовані оцінки до його підготовки, згідно з вимогами відомчого стандарту (2). Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Використання нормованих оцінок, оцінок експертів, урахування складових технічної, інформаційної підсистем забезпечує існування стійкого зв’язку між ними. Постановка завдання. Запропонувати формулу індексу оцінювання якості підготовки оператора верстата з ЧПК та формулу індексу якості виготовлення деталі. Виклад основного матеріалу. Установлено залежність між зростанням якості підготовки оператора та якістю виготовлення деталі на верстаті з ЧПК. Висновки відповідно до статті. Ефективність зростання якості підготовки оператора верстата з ЧПК визначається на основі сформованих характеристик професійної компетентності оператора та порівняльного аналізу даних 2-го і 1-го діагностичних зрізів із використанням комплексу методів математичної статистики.
Опис: Лактіонов, О. І Індексна оцінка якості підготовки верстатника та виготовлення деталі / О. І. Лактіонов // Технічні науки та технології. – 2018. – № 3 (13). – С. 139–151.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17555
Розташовується у зібраннях:№3 (13)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdfСтаття382,74 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.