Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17805
Назва: Вихід вітчизняних підприємств на європейський ринок в умовах посилення інтеграційних процесів
Автори: Маргасова, В. Г.
Акименко, О. Ю.
Ключові слова: Угода про асоціацію
Європейський Союз
зовнішня політика
інтеграція
зовнішньоторговельні перспективи
вітчизняні підприємства
експорт
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто правові засади підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Досліджено процес реалізації політичного курсу України, як європейської держави, що прагне рівноправного взаємовигідного партнерства з ЄС, на інтеграцію до ЄС та його впливу на зовнішньоекономічні зв’язки і зміцнення позицій у світовій системі міжнародних відносин. Доведено зв'язок особливого географічного розташування країни (між Європою і Азією) та багатовекторності зовнішньополітичної орієнтації (східний – країни СНД, західний – Польща, Західна Європа, США та південно-східний – Болгарія, Туреччина, країни Сходу), наведено аргументи на користь розвитку співпраці України з ЄС. Доведено, що поєднання поглибленого цільового регуляторного наближення з фокусом на участі в європейських ланцюгах створення доданої вартості, промислового аутсорсингу; ширшого залучення України до програм «Горизонт 2020» та COSME; обміну новітніми технологіями, є потенційними напрямами співробітництва України та ЄС.
Опис: Маргасова, В. Г. Вихід вітчизняних підприємств на європейський ринок в умовах посилення інтеграційних процесів / В. Г. Маргасова, О. Ю. Акименко // Проблеми і перспективи економіки та управління - 2018. № 3 (15). С. 7-14.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17805
Розташовується у зібраннях:Маргасова В. Г.: наукові статті
Акименко О. Ю.: наукові статті
№3(15)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdfСтаття299,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.