Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17866
Назва: Національні стандарти з ризик-менеджменту: концептуальні аспекти
Автори: Герасименко, О. М.
Ключові слова: стандарт
ризик-менеджмент
управління ризиками
процес управління
керівництво
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто найпопулярніші та найуживаніші національні стандарти з ризик-менеджменту. Досліджено особливості кожного стандарту. Так, британський стандарт не передбачає етапу ідентифікації і є майже незастосовним для українських компаній. За результатами дослідження австралійський стандарт AS/NZS 4360:2004 є найбільш популярним у всьому світі, а тому процес управління ризиком подано графічно. Враховуючи аналітичну роботу, у статті лаконічно розглянуто основні ідеї серії австрійських стандартів, канадського та японського стандартів. Розглянуто також російський стандарт, що є професійним документом, орієнтованим на ризик-менеджерів, також досліджено стандарти, що безпосередньо стосуються управління ризиками в компаніях реального сектору економіки. Загалом виділено ключові моменти національних стандартів ризик-менеджменту, що можуть бути застосовними у вітчизняній практиці управління ризиками.
Опис: Герасименко, О. М. Національні стандарти з ризик-менеджменту: концептуальні аспекти / О. М. Герасименко // Проблеми і перспективи економіки та управління - 2018. № 2 (14). С. 84-93.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17866
Розташовується у зібраннях:Герасименко О. В.: наукові статті
№2 (14)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdfСтаття617,65 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.