Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17902
Назва: Формування та розвиток медичного страхування в Україні та світі
Автори: Ільчук, В. П.
Гарбуз, Т. В.
Ключові слова: медичне страхування
страхова медицина
добровільне медичне страхування
обов’язкове медичне страхування
страховий захист
лікарняна каса
Дата публікації: 2018
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): Доведено, що необхідність у страховій медицині та медичному страхуванні є історичною і не втратила своєї актуальності за сучасних умов. Визначено сутність медичного страхування, яка полягає у здійсненні страхового захисту на випадок втрати людиною здоров’я та забезпеченні отримання допомоги медичного характеру за рахунок раніше накопичених коштів, а також фінансуванні медичних заходів профілактики у разі настання страхового випадку. Визначено мету, форми та необхідність медичного страхування, а також досліджено історичні аспекти його розвитку в Україні та світі. Проведено дослідження сучасної законодавчої бази у сфері страхової медицини та медичного страхування. Виявлено необхідність у запровадженні обов’язкового медичного страхування та у його законодавчому обґрунтуванні. Зроблено пропозиції щодо подальшого розвитку медичного страхування.
Опис: Ільчук, В. П. Формування та розвиток медичного страхування в Україні та світі / В. П. Ільчук, Т. В. Гарбуз // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2018. № 1 (13). С. 112-118.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17902
Розташовується у зібраннях:№1(13)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15.pdfСтаття243,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.