Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/17981
Назва: Вплив реформації на вирішення земельних питань і питань самоврядування у швеції та інших скандинавських країнах (науковий огляд)
Інші назви: The impact of land-resolution and questionnaire reform in sweden and other scandinan countries (scientific review)
Автори: Іванишин, В. А.
Кривоберець, В. В.
Лашук, О. С.
Ключові слова: реформація
католицька церква
Німеччина
Швеція
земельні питання
самоврядування
скандинавські країни
reformation
Catholic Church
Germany
Sweden
land issues
municipality
Scandinavian countries
Дата публікації: 2018
Видавництво: ЧНТУ
Серія/номер: 2;
Короткий огляд (реферат): Після проголошення Україною державної незалежності почалися зміни (реформації) у більшості сфер державного і суспільного життя. Серед них особливою, можливо найскладнішою, постала земельна реформа. Втілення її в життя потребує тривалого часу, про що свідчить історія вирішення земельних питань у країнах різних континентів. Тому тема реформації земельних відносин, землеустрою, кадастру є дуже актуальною для України і буде такою ще багато років. Для прискорення змін в цих питаннях потрібно вивчати досвід передових країн світу. Земельна реформа для будь-якої держави є надзвичайно складною політичною і економічною проблемою, тому що вона містить низку питань, які стосуються всього суспільства та потребують відповідального, обґрунтованого вирішення. Україна не має достатнього досвіду вирішення цієї проблеми, тому повинна використати чужий досвід, але не забувати про національні особливості. Автори статті ставили перед собою завдання інформувати читача про досягнення скандинавських країн у проведенні земельної реформи, самоврядування для втілення їх результатів в Українську економіку. Реформація в перекладі з латинської мови означає перетворення, виправлення – церковно-релігійне, духовно-суспільне та політичне оновлення в країнах Західної та Центральної Європи у XVI столітті, спрямоване на повернення до біблійних першоджерел християнства, яке набуло форми релігійної боротьби проти католицької церкви. Ідеологи реформації єдиним джерелом релігійної істини проголошували Святе письмо, заперечувалося право церкви на земні багатства, зокрема, на землю. Ідеї реформації сформувалися в Німеччині, набули поширення в Швеції, а потім і в інших скандинавських країнах. При цьому в кожній країні вони мали свої особливості, які відобразилися в земельних питаннях і формах самоврядування. Вивчення і аналіз викладеного матеріалу свідчить про те, що в перетвореннях, змінах в будь-якій державі, суспільстві центральне місце належить земельним питанням, які вирішуються та вдосконалюються століттями. Вони мають початок, але не мають кінця. При їх вирішенні потрібно враховувати національні особливості кожної держави.
Опис: Іванишин, В. А. Вплив реформації на вирішення земельних питань і питань самоврядування у швеції та інших скандинавських країнах (науковий огляд) / В. А. Іванишин, В. В. Кривоберець, О. С. Лашук // Публічне адміністрування. - 2018. - №2. - С. 74-98.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/17981
Розташовується у зібраннях:Публічне адміністрування: наукові дослідження та розвиток. – 2018. – №2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
8.pdfстаття684,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.