Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/18051
Назва: Сучасний стан та перспективи колаборації банків та fintech
Інші назви: Current state and prospects of collaboration of banks and fintech
Автори: Д’яконова, І.
Павленко, Л.
Криклій, О.
Ключові слова: банк
банківська система
банківські послуги
фінансові послуги
FinTech
RegTech
SupTech
Banks
Banking system
Banking services
Financial services
FinTech
RegTech
SupTech
Дата публікації: 2019
Видавництво: ЧНТУ
Серія/номер: 1;
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено тенденції адаптації банків до функціонування в умовах стрімкого розвитку фінансових технологій FinTech. Визначення етапів еволюції FinTech дало змогу визначити основні форми взаємодії нових гравців на ринку з банками, вдосконалення яких створить основу для забезпечення необхідного рівня конкурентоспроможності банків на ринку через впровадження нових форм співпраці. На основі даних EY FinTech Adoption Index проаналізовано ринки провідних країн світу, що є лідерами впровадження FinTech. Визначено поточний та очікуваний рівень використання FinTech відповідно до секторів, що отримали найбільші інвестиційні потоки. За результатами дослідження визначено глобальні тренди фінансового ринку: мобільні платежі, грошові перекази, краудфандинг, блокчейн, криптовалюти та Р2Р кредитування, що мають бути пріоритетними сферами для банків при впровадженні FinTech для набуття конкурентних переваг порівняно з наявними на ринку пропозиціями нетрадиційних фінансових послуг.
Опис: Д’яконова, І. Сучасний стан та перспективи колаборації банків та FINTECH / І. Д’яконова, Л. Павленко, О. Криклій // Проблеми і перспективи економіки та управління. 2019. № 1 (17). С. 190-199.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/18051
Розташовується у зібраннях:Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2019. – №1(17)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
190-199.pdfстаття699,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.