Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/18268
Назва: Державне регулювання розвитку галузі тваринництва в Україні
Інші назви: Государственное регулирование развития отрасли животноводства в Украине
State regulation of the development of animal husbandry in Ukraine
Автори: Рябуха, Г. І.
Ключові слова: державне регулювання
галузь
тваринництво
кредит
експорт
імпорт
лізинг
національна економіка
аграрний сектор
інструменти регулювання
государственное регулирование
отрасль
животноводство
экспорт
импорт
лизинг
национальная экономика
аграрный сектор
инструменты регулирования
government regulation
industry
livestock
credit
export
import
leasing
national economy
agrarian sector
regulatory instruments
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретичних підходів та розробленню практичних рекомендацій щодо державного регулювання розвитку галузі тваринництва в Україні. У роботі систематизовано методичні засади державного регулювання галузі тваринництва через використання і адаптацію додаткових інструментів і механізмів надання субсидій та кредитів, що дозволить вибудовувати засади ефективного, конкурентоспроможного розвитку на основі запропонованої моделі з випуску банком облігацій для господарств галузі з наданням ресурсу у вигляді рефінансування за пільговою ставкою з обчисленням різниці між ставкою рефінансування та індексом цін на оптові м’ясо-молочні продукти. Здійснено аналіз еволюції теоретичної думки та поглиблено категоріально-понятійний апарат економічної науки за рахунок уточнення поняття «державне регулювання галузі тваринництва». Проаналізовано тенденції розвитку галузі тваринництва в умовах продовольчих викликів. Здійснено оцінку інструментів і заходів: контроль над цінами, санітарні заходи, кількісні обмеження, ліцензування, сертифікація товарів, і доведено необхідність враховувати специфічні елементи макроекономічної політики держави при виборі регулювання в умовах імплементації положень Повної та всеохоплюючої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Європейським Союзом. Узагальнено зарубіжний досвід надання державної підтримки галузі тваринництва. Удосконалено механізм часткової компенсації відсоткової ставки банкам за кредитами, наданими на пільгових умовах для посилення конкурентних позицій вітчизняних виробників продукції тваринництва.
Опис: Рябуха, Г. І. Державне регулювання розвитку галузі тваринництва в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Г. І. Рябуха. - Чернігів, 2019. - 23 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/18268
Розташовується у зібраннях:Рябуха Г. І.: дисертації та автореферати
08.00.03 – економіка та управління національним господарством

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат РябухаГ.І. сайт.pdf1,69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.