Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19155
Назва: Фінансовий контролінг спільної діяльності у сфері бізнесу: теорія, методологія, практика реалізації
Інші назви: Финансовый контроллинг совместной деятельности в сфере бизнеса: теория, методология, практика реализации
Financial Controlling of Joint Business Activities: Theory, Methodology, Practice of Implementation
Автори: Дмитренко, А. В.
Ключові слова: контролінг
фінансовий контролінг
діяльність
спільна діяльність
спільне підприємство
інвестиції
іноземні інвестиції
комплексний аналіз
інформаційне забезпечення
облік
управлінський облік
оподаткування
контроллинг
финансовый контроллинг
деятельность
совместная деятельность
совместное предприятие
инвестиции
иностранные инвестиции
комплексный анализ
информационное обеспечение
учет
управленческий учет
налогообложение
controlling
financial controlling
activity
joint activity
joint venture
investments
foreign investments
complex analysis
information support
accounting
management accounting
taxation
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертаційна робота присвячена дослідженню теоретичних, методологічних та методичних засад фінансового контролінгу спільної діяльності у сфері бізнесу та розробці та цій основі науково-методичних і практичних рекомендацій в рамках комплексного підходу до побудови та розвитку системи фінансового контролінгу спільної діяльності в сфері бізнесу. У дисертації розглянуто економічну сутність дефініцій «контролінг», «фінансовий контролінг». У свою чергу, зміст категорії «фінансовий контролінг» було сформовано на основі виділення базових підходів до його трактування: процесний, системний, інфраструктурний, структурно-функціональний. Враховуючи методологічні положення використання системного підходу в дисертаційній роботі визначено зміст дефініції «фінансовий контролінг спільної діяльності», який запропоновано розглядати як складну систему інформаційної підтримки прийняття фінансових управлінських рішень при реалізації учасниками спільних дій, що полягає в об’єднанні їхніх ресурсів, зусиль та можливостей у сфері здійснення господарської діяльності для досягнення конкретної, визначеної ними мети. У дисертації було обгрунтовано концептуальні положення функціонування та розвитку системи фінансового контролінгу спільної діяльності, що було реалізовано через виділення її мети, уточнення властивостей, до числа яких віднесено такі: цілісність, структурованість, адаптивність, відкритість, цілеспрямованість, гармонізаційність. Також було ідентифіковано базові функції зазначеної системи, до яких віднесено такі: акумуляційна, обліку, аналітична, інформаційна (забезпечувальна), планування, контролю. Значна увага приділена формуванню методологічної платформи дослідження особливостей функціонування та розвитку системи фінансового контролінгу спільної діяльності у сфері бізнесу через виокремлення базових принципів її пізнання, методів дослідження. Це забезпечило можливість виокремлення та конкретизації закономірностей розвитку такої системи, серед яких виділено наступні: агрегована результативність та суб’єктна узгодженість. Встановлено, що розвиток системи фінансового контролінгу спільної діяльності безпосередньо пов’язана з ефективністю функціонування механізмів обігу контролінгової фінансової інформації у процесі її функціонування, що обґрунтувало доцільність поглиблення теоретико-методологічних засад забезпечення належних умов для акумуляції та аналізу такого виду даних. У зв’язку з цим було уточнено сутність дефініцій «інформаційний простір контролінгової інформації» та «контролінгова фінансова інформація».
Опис: Дмитренко, А. В. Фінансовий контролінг спільної діяльності у сфері бізнесу: теорія, методологія, практика реалізації : дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.08 / А. В. Дмитренко. - Чернігів, 2020. - 441 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/19155
Розташовується у зібраннях:08.00.08 – гроші, фінанси і кредит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисертація Дмитренко сайт.pdfдисертація74,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.