Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/19657
Назва: | Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні |
Інші назви: | Активизация инновационо-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украине Intensification of Innovation and Investment Development of Food Industry in Ukraine |
Автори: | Міщенко, О. Л. |
Ключові слова: | інновація інноваційно-інвестиційний розвиток харчова промисловість управління активізація механізм якість ефективність національна економіка инновация инновационно-инвестиционное развитие пищевая промышленность управление активизация механизм качество эффективность национальная экономика innovation innovation and investment development food industry management intensification mechanism quality efficiency national economy |
Дата публікації: | 2020 |
Видавництво: | Чернігів |
Короткий огляд (реферат): | У дисертації наведено сутнісний зміст основних понять предметного поля дослідження інноваційно-інвестиційного розвитку. На основі аналізу існуючих науково-теоретичних підходів розкрито сутність категорії «інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості». Виділено дві групи факторів, які впливають на активізацію інноваційно-інвестційного розвитку харчової промисловості. Обґрунтовано, що всі фактори перебувають у тісному взаємозв’язку. Встановлено, що харчова промисловість та її суб’єкти формують складну соціально-економічну систему, стан якої багато в чому визначається інноваційно-інвестиційним розвитком. Ідентифіковані різноякісні взаємопов’язані ефекти від активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості: науково-технічні, економічні, ресурсні, соціально-політичні, екологічні, фінансові, етнічно-культурні, бюджетні. Величина ефекту визначається швидкістю поширення інновацій. Обґрунтовано, що харчова промисловість відіграє визначну соціальну та стратегічну роль у житті суспільства, задовольняючи потреби населення в основному продуктах харчування. Аналіз тенденцій інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості України виділив фактори, які найбільш істотно впливають на інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості в Україні. Систематизовано основні проблеми розвитку харчової промисловості. В проектному розділі було розроблено концептуальні засади та комплекс практичних рекомендацій щодо активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості, а також обґрунтовано доцільність використання інтегративного підходу до активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні. |
Опис: | Міщенко, О. Л. Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. Л. Міщенко. - Чернігів, 2020. - 163 с. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/19657 |
Розташовується у зібраннях: | 08.00.03 – економіка та управління національним господарством |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Дисертація МищенкоО.Л. сайт.pdf | 23,37 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.