Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19802
Назва: Управлінський капітал в системі охорони здоров’я: теорія і методологія
Інші назви: Управленческий капитал в системе здравоохранения: теория и методология
Managerial capital in the healthcare system: theory and methodology
Автори: Борщ, В. І.
Ключові слова: управлінський капітал
людський капітал
система охорони здоров’я
заклади охорони здоров’я
національна економіка
механізм державного регулювання
стратегічне управління
інституціональні детермінанти
управленческий капитал
человеческий капитал
система здравоохранения
учреждения здравоохранения
национальная экономика
механизм государственного регулирования
стратегическое управление
институциональные детерминанты
managerial capital
human capital
healthcare system
healthcare facilities
national economy
state regulation mechanism
strategic management
institutional determinants
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дослідження присвячене обґрунтуванню теоретичних та методологічних засад формування управлінського капіталу в системі охорони здоров’я та розробленню практичних рекомендацій щодо забезпечення нової якості управління закладами охорони здоров’я для активізації їх висхідного розвитку в Україні. У роботі здійснено теоретичне узагальнення та запропоновано вирішення важливої науково-прикладної проблеми, що полягає в розробці концептуальних, теоретико-методологічних та методико-прикладних положень формування та розвитку управлінського капіталу в системі охорони здоров’я. Категоріально та сутнісно визначено поняття «управлінського капіталу в системі охорони здоров’я», досліджено інструменти, сформовано методологічний базис модернізації національної системи охорони здоров’я та стратегії управлінського капіталу. Запропоновано методичні підходи до забезпечення пріоритетних механізмів розвитку управлінського капіталу в системі охорони здоров’я, які спрямовані на досягнення збалансованого макроекономічного розвитку системи охорони здоров’я. Досліджено соціально-економічний стан та сучасні тенденції розвитку системи охорони здоров’я в Україні. Досліджено інституціональне середовище формування та розвитку управлінського капіталу в системі охорони здоров’я, запропоновано комплекс інституціональних детермінант формування управлінського капіталу. У дисертаційній роботі сформовані макроекономічні концепти управління системою охорони здоров’я в Україні. Досліджено перспективи удосконалення управлінського капіталу закладів охорони здоров’я. Обґрунтовано доцільність державно-приватного партнерства як інноваційно-інвестиційного механізму управління закладами охорони здоров’я. Розроблено концептуальну модель стратегічного управління закладами охорони здоров’я. Розроблено методичне забезпечення фінансового, кадрового та стратегічного управління закладами охорони здоров’я.
Опис: Борщ, В. І. Управлінський капітал в системі охорони здоров’я: теорія і методологія : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.03 / В. І. Борщ. - Чернігів, 2020. - 40 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/19802
Розташовується у зібраннях:08.00.03 – економіка та управління національним господарством



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.