Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/19901
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗалета, О. М.-
dc.date.accessioned2020-10-07T13:20:54Z-
dc.date.available2020-10-07T13:20:54Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/19901-
dc.descriptionЗалета, О. М. Аналіз та модернізація конструкції обладнання для пакування замороженої продукції / О. М. Залета // Технічні науки та технології. - 2020. - № 2 (20). - С. 37-45.en_US
dc.description.abstractАктуальність теми дослідження. Заморожена продукція має високий попит серед споживачів. Для забезпечення збереження її органолептичних властивостей, зокрема й належного естетичного вигляду, необхідно правильно підібрати упаковку та визначеним чином здійснити технологічний процес пакування. Постановка проблеми. Основним реологічним недоліком замороженої продукції є її крихкість, ламкість, а отже, і висока чутливість до ударних навантажень, що можуть виникати під час реалізації технологічної операції фасування. Усунути цю проблему можна лише шляхом модернізації обладнання, що виконує цей процес. Аналіз останніх досліджень і публікацій. У відомих дослідженнях, спрямованих на вдосконалення конструкції технологічного обладнання, розглядаються і застосовуються переважно точні методи оптимізаційного синтезу компонувань, у той час як вузькі інженерні завдання, одне з яких висвітлено в цій роботі, часто потребують індивідуального підходу та вирішуються евристичними методами, які значно менш формалізовані. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Існуюче обладнання, що призначене для пакування саме замороженої продукції, має складну конструкцію, значні габарити та не передбачає переналагодження, яке б впливало на швидкість переміщення продукції в упаковку. Постановка завдання. Виявлення механізму, який може впливати на швидкість переміщення сипкого продукту під час його пакування, та вдосконалення його конструкції таким чином, щоб зменшити сили ударної взаємодії частинок замороженої продукції між собою. Виклад основного матеріалу. У статті здійснено аналіз конструкції типового автомата для пакування сипких речовин Об’єктом проєктування є рукавоутворювач та спосіб його фіксації на рамі автомата Запропонований варіант модернізації полягає в застосуванні механізму регулювання кута нахилу рукавоутворювача. Результати проєктування представлені у вигляді складального кресленика, виконаного в CAD-середовищі, на якому зображено спосіб кріплення рукавоутворювача на рамі автомата, та механізм, який забезпечує його поворот на потрібний кут. Висновки відповідно до статті. У роботі розроблено елементи конструкції автомата для пакування сипких речовин, які дозволяють виконати його переналагодження, адаптоване під специфічні технологічні вимоги до пакування замороженої продукції. Одержані результати проєктування можуть бути використані для переоснащення типового автомата вертикального типу, що призначений для пакування продукції в тришовні полімерні пакети, з метою пакування сипкої або дрібноштучної замороженої продукції будь-якого походження. Запропонована розробка також може бути застосована при виготовленні нового обладнання аналогічного призначення.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherЧернігів: ЧНТУen_US
dc.relation.ispartofseries2;-
dc.subjectзаморожена продукціяen_US
dc.subjectпакетen_US
dc.subjectпакуванняen_US
dc.subjectавтоматen_US
dc.subjectмеханізмen_US
dc.subjectконструкціяen_US
dc.subjectпроєктуванняen_US
dc.subjectрукавоутворювачen_US
dc.subjectfrozen productsen_US
dc.subjectpackageen_US
dc.subjectpackagingen_US
dc.subjectmachineen_US
dc.subjectmechanismen_US
dc.subjectconstructionen_US
dc.subjectdesignen_US
dc.subjectsleeve formeren_US
dc.titleАналіз та модернізація конструкції обладнання для пакування замороженої продукціїen_US
dc.title.alternativeAnalysis and modernization of equipment construction for packaging of the frozen productsen_US
dc.typeArticleen_US
dc.description.abstractalt1Urgency of the research. Frozen products are in high demand among the consumers. To ensure the preservation of its organoleptic properties, including the proper aesthetic appearance, it is necessary to properly select the package and in a certain way to carry out the packaging technological process. Target setting. The main rheological disadvantage of the frozen products is its fragility, fracturing, and hence high sensitivity to shock loads that may occur during the implementation of the technological operation. This problem can be solved only by upgrading the equipment, that performs this process. Actual scientific researches and issues analysis. In the known studies aimed at improving the design of technological equipment, mainly exact methods of optimization synthesis of configurations are considered and applied, while narrow engineering problems, one of which is considered in this paper, often require an individual approach and are solved by heuristic methods, which are much less formalized. Uninvestigated parts of general matters defining. Existing equipment designed for packaging frozen products has a complex structure, large dimensions and does not provide for readjustment, which would affect the speed of the movement of the products into the package. The research objective. To identify a mechanism that can affect the speed of the movement of the bulk product during its packaging, and improve its design to reduce the impact forces of the particles of the frozen products with each other. The statement of basic materials. The article analyzes the design of a typical machine for packaging bulk materials. The object of design is the sleeve former and the method of its fixation on the machine frame. The design results are presented in the form of an assembly drawing made in CAD-environment, which shows the method of mounting the sleeve former on the machine frame and the mechanism that ensures its rotation to the desired angle. Conclusions. The paper develops elements of the design of the machine for packaging bulk materials, which allow us to perform its readjustment, adapted to the specific technological requirements for the packaging of the frozen products. The obtained design results can be used to re-equip a typical vertical type machine, which is designed for packaging products in three-seam polymer bags, to pack bulk or small frozen products of any origin. The proposed development can also be used in designing of new equipment for similar purposes.en_US
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2020. – №2 (20)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Залета.pdfСтаття973,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.