Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20190
Назва: Розвиток пруденційного регулювання страхового ринку в Україні
Інші назви: Развитие пруденциального регулирования страхового рынка в Украине
Development of prudential regulation of the insurance market in Ukraine
Автори: Коваленко, Д. П.
Ключові слова: страхування
страховики
страховий ринок
пруденційне регулювання
нагляд
платоспроможність
ризики
страхование
страховщики
страховой рынок
пруденциального регулирования
надзор
платежеспособность
риски
insurance
insurers
insurance market
prudential regulation
supervision
solvency
risks
Дата публікації: 2020
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): В дисертаційній роботі розвинуто теоретичні засади дослідження суті пруденційного регулювання та систематизовано відповідний термінологічний апарат. Пруденційне регулювання страхового ринку запропоновано досліджувати з позиції інституційного підходу. Автором запропоновано розглядати пруденційне регулювання розвитку страхового ринку через сукупність дій регулятора щодо ідентифікації системних ризиків зовнішнього середовища та розробки превентивних заходів задля нейтралізацію дії ризиків, захисту інтересів страхувальників. Розвинуто методичний інструментарій пруденційного регулювання страхового ринку на основі узагальнення найкращих світових практик у сфері нагляду за платоспроможністю страховиків. В роботі набули висвітлення нормативи платоспроможності та фінансової стійкості для страхових компаній, які реалізують відповідне регулювання їх діяльності та є підставою для застосування до таких компаній пруденційних інструментів впливу. Пруденційне регулювання страхового ринку представлено як адаптивну інтегровану систему, що включає складові елементи, принципи, функції, підсистеми ідентифікації ризиків та реалізації сукупності превентивних заходів, спрямованих на мінімізацію дії виявлених ризиків. Охарактеризовано особливості становлення та розвитку страхового ринку України. Досліджено модель пруденційного регулювання вітчизняного страхового ринку та висвітлено практику впровадження принципів Solvency І та II на українському страховому ринку. Обґрунтовано теоретичні домінанти пруденційного регулювання розвитку страхового ринку в Україні та запропоновано прикладний інструментарій аналітичної оцінки довгострокового розвитку ключових параметрів страховку ринку в Україні та його пруденційного нагляду.
Опис: Коваленко, Д. П. Розвиток пруденційного регулювання страхового ринку в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.08 / Д. П. Коваленко. - Чернігів, 2020. - 22 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20190
Розташовується у зібраннях:08.00.08 – гроші, фінанси і кредит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Автореферат_Коваленко Д.П..pdf742,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.