Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20217
Назва: Сегменти фінансового ринку України та їх особливості
Інші назви: Segments of the financial market of Ukraine and their features
Автори: Березинський, І. В.
Ключові слова: фінансовий ринок
сегмент
сектор
попит
пропозиція
фінансові актив
ринок цінних паперів
financial market
segment
sector
demand
offer
financial assets
security market
Дата публікації: 2019
Видавництво: Чернігів : ЧНТУ
Короткий огляд (реферат): В статті досліджуються сегменти фінансового ринку та їх особливості шляхом проведення порівняльного аналізу у складі фінансового ринку України, який розглядається як загальне поняття, в класифікаційному аспекті, так і с точки зору функціонування кожного сегменту зокрема. Проведені дослідження дозволяють створити комплексну модель, яка враховує якісні характеристики кожного сегмента фінансового ринку. В моделі кожен сегмент фінансового ринку розглядається як окремий сектор. Роль та функціонування фінансового ринку розглядається як в контексті взаємодії із зовнішнім середовищем, так і на національному рівні. Формування та розвиток кожного сегменту розглядається з точки зору попиту та пропозиції. Сегментація фінансового ринку дозволяє сформувати фінансові активи. В залежності від їх класифікації та наповнення проведено дослідження фінансових ринків за певним типом. В якості особливого і пріоритетного різновиду фінансового ринку визначено ринок цінних паперів. Проведений аналіз дав змогу встановити, що здійснення операцій на фінансовому ринку передбачає як безпосередню купівлю-продаж фінансових активів, так і укладення контрактів, які визначають право або зобов’язання власника такого контракту купити або продати певний фінансовий актив у майбутньому. Тому аналіз фінансових ринків перш за все необхідно проводити, розділяючи інструменти ринку за походженням на базові та похідні. За результатами аналізу запропоновано створенням привабливої моделі для суб’єктів фінансового ринку. Доведено, що визначення можливого типу регулювання фінансового ринку України має здійснюватися у відповідності зі сталими підходами: або шляхом створення мегарегулятора, в якості якого може бути новостворений орган або наділений відповідними повноваженнями діючий орган, або шляхом використання інтегрованого типу регулювання, де розподілені повноваження між органами, які регулюють небанківські фінансові інститути, Національним банком України як органом банківського регулювання і нагляду, або запровадженням двох окремих органів регулювання.
Опис: Березинський, І. В. Сегменти фінансового ринку України та їх особливості / І. В. Березинський // Публічне адміністрування: наукові дослідження та розвиток. - 2019. - № 1 (7). - С.144-147.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20217
Розташовується у зібраннях:Публічне адміністрування: наукові дослідження та розвиток. – 2019. – №1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Березинський.pdfстаття460,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.