Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/20684
Назва: Формування системи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в Україні
Інші назви: Формирование системы обеспечения финансовой безопасности акционерных обществ в Украине
Formation of the joint stock companies’ financial security ensuring system in Ukraine
Автори: Пойда-Носик, Н. Н.
Ключові слова: фінансова безпека
суб’єкти підприємництва
акціонерні товариства
система
механізм
міжнародні стандарти
фондовй ринок
штучні нейронні мережі
форензік
комплаєнс
финансовая безопасность
субъекты предпринимательства
акционерные общества
механизм
международные стандарты
фондовый рынок
искусственные нейронные сети
форензик
комплаенс
financial security
business entities
joint-stock companies
system
mechanism
international standards
stock market
artificial neural networks
forensics
compliance
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена обґрунтуванню та розробленню теоретико-методологічних і методичних основ формування системи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в Україні та розробленні рекомендацій щодо її ефективного функціонування для досягнення їх фінансової стабільності та стійкості до системних ризиків. Поглиблено поняттєвий апарат теорії фінансів та безпекової теорії в частині уточнення понять «фінансова безпека суб’єкта підприємництва», «фінансова безпека акціонерних товариств», «система забезпечення фінансової безпеки», «механізм забезпечення фінансової безпеки». Ідентифіковано ознаки та специфічні риси, притаманні акціонерним товариствам, що дозволяють виділити особливості, які сприяють забезпеченню чи генерують ризики й загрози їхній фінансовій безпеці. Систематизовано перелік фінансових інтересів як об’єкту захисту в системі забезпечення фінансової безпеки в частині виявлення форм прояву основних загроз цим інтересам, що дозволило обґрунтувати місце і роль фінансової безпеки акціонерних товариств в системі національної фінансової безпеки. Обґрунтовано методологічний базис дослідження системи фінансової безпеки суб’єктів підприємництва акціонерної форми господарювання, що дозволило відслідкувати детермінанти впливу та побудувати структурно-логічну модель цієї системи. Здійснено оцінювання впливу макроекономічних викликів, загроз регулятивного середовища та галузевих факторів на фінансову безпеку акціонерних товариств. Удосконалено науковий підхід до оцінки впливу галузевих чинників на основі моделі часткової рівноваги «AGMEMOD», який враховує прогнозні наслідки змін державної фінансової підтримки галузей національної економіки для фінансової безпеки акціонерних товариств. Сформовано та науково обґрунтовано систему індикаторів та розроблено методичний підхід, на основі якого визначено рівень фінансової безпеки акціонерних товариств України. Розроблено організаційні засади створення комплексної системи забезпечення фінансової безпеки та управління ризиками акціонерних товариств, визначено складові адаптаційного механізму, який передбачає оптимальне поєднання організаційних, технічних і фінансових заходів попередження і своєчасного реагування на виклики і загрози. Обґрунтовано необхідність впровадження міжнародних стандартів у систему забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств у частині управління ризиками. Розроблено та обґрунтовано концептуальні засади системи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в Україні, сформовано та доведено комплекс гіпотез, обґрунтовано підходи та принципи функціонування системи з урахуванням особливостей регулювання корпоративних відносин.
Опис: Пойда-Носик, Н. Н. Формування системи забезпечення фінансової безпеки акціонерних товариств в Україні : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.08 / Н. Н. Пойда-Носик. - Чернігів, 2021. - 42 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/20684
Розташовується у зібраннях:08.00.08 – гроші, фінанси і кредит

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
aref_Пойда-Носик.pdf602,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.